GettyImages-513220822

Все нещо се обърква във вселенските планове – и очаквани с нетърпение проекто-адаптации се сгромолясват с гръм и трясък в небитието. Точто толкова апокалиптично беше финализиран преди няколко години „Изгубеният рай” – проектът на Алекс Прояс за адаптация на творбата на Джон Милтън, в който беше замесен Брадли Купър. Сега става ясно, че Dancing Ledge Productions и Мартин Фрийман имат амбициозното желание да направят каквото е необходимо, за да се появи тази епична поема на… телевизионния екран. Да, в XXI век това (вече) не звучи като кощунство, а по-скоро като възможна благодатна среда за действие!

Библейската история за Адам и Ева, които се поддават на изкушението от страна на Сатаната и са изгонени от Рая, е предадена в бял стих от Милтън преди повече от три века. Сравнението, което прави продуцентът Лоурънс Боуен, е следното:

„Изгубеният рай” е като библейска „Игра на тронове” и пренася читателите в един смъртоносен свят на кръвопролития и политически интриги. Какви са залозите? Бъдещето на човечеството. Никога не е имало по-подходящо време за една сериозна, оригинална и дръзка драматична поредица! Мартин и аз се чувстваме наистина вдъхновени от материала, по който работим.”

А ето какво допълва и самият Фрийман:

„Изгубеният рай” е епичен, вълнуващ и изненадващо модерен. И може би за първи път Дяволът получава най-добрите реплики!”

За момента няма яснота дали актьорът ще се включи и пред камерата в реализирането на телевизионната поредица, но за подобно решение все още има време. За осъществяване на идеята, към проекта се присъединява постпродукционната компания Framestore, отговорни за визуалните ефекти в поредицата „Хари Потър”, „Гравитация” и „Пазителите на галактиката”.

Адаптацията на „Изгубеният рай” е предложена като проект в реализация на различни мрежи разпространители в САЩ и Великобритания и се очаква обратна връзка. Бъдете сигурни, че ще проследим развитието!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *