В мрежата се появи информация, че Джейк Джиленхол ще се посвети на проект, свързан с Втората световна война – „The Lost Airman”. В основата на сюжета (всички войни са безкраен извор на материал за филми!) ще бъдат материали, които доскоро са били класифицирани като невъзможни за достъп по различни съображения, а също така и книгата на Сет МейеровицThe Lost Airman: A True Story Of Escape From Nazi-Occupied France”.

Джиленхол е решил да продуцира филма, както и да поеме главната роля – на Артур Мейеровиц, американски стрелец в бомбандировач В-24, който е свален над Виши през 1943 година. В опит да се укрие в окупирана Франция, американският военен се сприятелява с Марсел Талианде, основателя на френската група в Съпротивата на територията на Моранж. Заедно с британския пилот Клийвър те замислят план как да измъкнат Мейеровиц от страната. Историята изглежда обещаващо за Amazon Studios – те се сдобиват с правата върху сюжета и материалите, а в момента се търси сценарист и режисьор, които да подхванат работа по проекта. Джон Лешър („End Of Watch”, „Birdman”) също участва в продуцентския екип на филма и се очаква да бъдат привлечени сериозни имена в творческия екип.

Съвсем скоро – от 28 юни, Джейк Джиленхол ще може да бъде видян в „Okja” в мрежата на Netflix, а през септември предстои да се появи на кино и драмата „Stronger”, чиято история е посветена на събитията по време на Бостънския маратон през 2013 година. Няма да откажем „един Джиленхол” в повече – сигурни сме, че винаги може да ни изненада.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *