Първи сезон на „Геният“ представляваше хроника на живота и работата на Алберт Айнщайн и бързо се превърна в най-големия хит на National Geographic за тази година. Освен че много ни хареса, нашата колежка и приятелка Стаси Кара успя да вземем и няколко интервюта с каста, които можете да прегледате тук. Въпросът, който се завъртя в интернет пространството след излъчването на 10-и епизод, беше какво ли ни готвят продуцентите за втори сезон.

Вчера отговорът беше разкрит и историята ще се фокусира върху житейския път и артистичните перипетии в живота на испанския художник Пабло Пикасо. Подобно на Айнщайн, вероятно всяко грамотно дете може да посочи Пикасо като една от най-влиятелните личности на XX век и един от най-значимите представители на живописта в пантеона на изобразителното изкуство.

Ето какво казва продуцентът Рон Хауърд относно избора:

Пикасо беше пионер, който отприщи дълбокото си артистично и културно влияние върху света и нямаме търпение да продължим успешното си партньорство с National Geographic и Fox 21 в разказването на историята зад брилянтния човек.

Сюрреалистичните, абстрактни и много лични картини на Пикасо се раждат във въображението му, възбудено от един неправолинеен път, изпълнен с драма и пъстри характери. Встъпвал е в няколко брака и е имал различни афери с някои от иконичните артисти на XX век, като писателите Хемингуей и Гъртруд Стайн, художника Анри Матис и модната дизайнерка Коко Шанел.

Интересно ни е как ще представят различните периоди в художественото творчество на Пикасо, а също и кои актьори ще влязат в ролите на всички изброени. Ще следим за новини около продължението и ще ви държим в течение.

Изпълнителни продуценти отново ще бъдат Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Кен Билър, Франси Калфо и Гиги Прицкер.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *