Една приключенска видеоигра с хорър-основа предстои да бъде адаптирана за телевизионния екран от братята Антъни и Джо Русо („Завръщането на първия отмъстител”, „Първият отмъстител: Войната на героите”,). А покана да режисира пилотния епизод (и може би не само) е получил майсторът на „стоп-моушън” деликатеси Хенри Селик (отговорен за един от най-любимите ни филми на всички времена „Кошмари преди Коледа”).

Според The Hollywood Reporter братята ще бъдат изпълнителни продуценти на поредицата „The Little Nightmares”, а по развитието на сценария ще се работи с Дмитри М. Джонсън и Стивън Бугай от DJ2 Entertainment – компания, която вече е придобила известност с адаптиране на видеоигри като „Life Is Strange” и „Sonic the Hedgehog”.

The Little Nightmares” проследява едно 9-годишно момиченце на име Сикс, която се оказва в капан – в тюрма на изпълнен с ужас кораб на име „Търбуха”. Сюжетната линия проследява Сикс, която се опитва да избяга от кораба, измъквайки се на косъм от ръцете на страховити персонажи като Разсилния, Близнаците Готвачи и Госпожата.

DJ2 откриват играта докато по нея все още са работили Tarsier Studios в подготвителния й период – и се включват като партньори на Bandai-Namco, и заедно я пускат на пазара буквално преди месец-два. Братя Русо успяват да се сдобият с телевизионните права в сериозна конкурентна ситуация – хубаво е, че постпродукционната им работа по „Avengers: Infinity War(очакван в готовност през май 2018) не ги окупира дотолкова, че да не обръщат внимание на подобни проекти-съкровища.

В този случай сме настроени особено позитивно към адаптацията, защото и играта изглежда подобаващо „кошмар”-но, и екипът, заел се с реализацията, е вдъхновяващ, особено the Master Селик!

пакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *