Подготвя се още един „високопрофилен” филм с тема Втората световна война – „Operation Finale” е трилър, продуциран от Оскар Айзък, който и ще участва в него, и разказва историята на една група еврейски шпиони от Мосад, които работят усилено за проследяването на нацисткия офицер от Гестапо Адолф Айхман – един от главните отговорници за унищожението на милиони евреи по време на Третия райх.

Вдъхновяващо е, че в ролята на чудовищния генерал ще влезе не кой да е, а сър Бен Кингсли. Всички знаем колко богат набор от роли притежава този изключителен актьор, носител на „Оскар” за „Ганди” от 1983 година и притежател на многобройни и най-различни награди и номинации в удивителната си филмография, в която за (вече) 50 години присъстват над 130 заглавия.

Режисьор на „Operation Finale” е Крис Уейтс, а автор на сценария е Матю Ортън; мнозина специалисти вече правят „свободни асоциации” за приликите между този проект и „Мюнхен” на Спилбърг. Оскар Айзък ще влезе в ролята на Питър Малкин – водач на шпионската мисия, специален отряд, който залавя Айхман в Аржентина и го прекарва тайно в Израел. Публичният процес срещу него е в Ерусалим през 1960 година, две години по-късно е екзекутиран.

Началото на снимките на „Operation Finale” ще е през есента – ще следим с интерес работата по проекта и разбира се, очакваме готовия филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *