Първи трейлър на новия „Убийство в Ориент Експрес” на Кенет Брана

от на 2017-06-01
 

Трябваше ли да залитнем в очаквания, подведени от прекрасната корица на Entertainment Weekly преди месец, и така сериозно 20th Century Fox да ни приземят в реалността с един доста „generic” трейлър? Като почитатели на Агата Кристи и наследството в киното не може да не споделим, че новата трактовка на „Убийство в Ориент Експрес” ни кани в излъскания, подреден интериор на прочутия влак, за да ни запознае с оживелите герои – и впечатлението ни от тази първа среща е просто едно „meh”. Което си е доста убийствено определение – нито си възхитен, нито си отвратен и започва да ти става все едно…

Не вярваме безразличието ни да е „генерирано” (само) от безобразните мустаци на господин режисьора. Със сигурност претенциозният акцент, с който Кенет Брана реди констатации зад кадър, е супер досаден и (вероятно) тенденциозно преекспониран. Представянето на прекрасния актьорски екип е скандално кратко и повърхностно и като се надяваме бъдещите рекламни акценти да коригират този недостатък, ще споделим кой кой е в цялата мозайка.

Джони Деп влиза в ролята на Едуард Ратчет, Мишел Пфайфър е Каролин Хюбърд, Дейзи Ридли е Мери Дебенам, Лесли Одъм-син („Hamilton”) е доктор Арбътнот, Мигел Гарсия Рулфо е Бениамино Маркез, Джуди Денч е принцеса Драгомироф, Оливия Колмън е Хилдегарде Шмит, Пенелопе Круз е Пилар Естравадос, Сергей Полунин е граф Андрений, а Джош Гад е Хектор Маккуин. Участват още Уилям Дефо, Дерек Джакоби, а Кенет Брана остави за себе си ролята на „най-добрия детектив в света” Еркюл Поаро.

Историята проследява разследването на мистериозно престъпление в легендарния Ориент Експрес, а 13 напълно непознати пътници се оказват свързани… от подозрение в убийство. Всеки може да го е извършил! Но един е човекът, който може да подреди пъзела, преди убиецът да се насочи към следваща жертва!

Работата по сценария на филма е поверена на Майкъл Грийн, отговорен като писател и за продължението на „Blade Runner”, както и отчасти за „American Gods”. Продуценти са самият Брана, Ридли Скот, Саймън Кинберг, Марк Гордън, Адития Сууд, Майкъл Шафер и Джуди Хофлънд.

Премиерата на „Убийство в Ориент Експрес” („Murder on the Orient Express”), който чакаме вече с не-толкова голямо нетърпение, е предвидена за 10 ноември 2017. Студиото е има желание да се разпространи viral в мрежата и един специален сайт cluesareeverwhere.com, чрез който всеки посетител (уж) може сам да опита да сглоби общата картина на престъплението.

murder-on-the-orient-express-poster

А сега, за да не изхейтим тотално и напудрения с карминеночервен дим локомотив на постера, се изкушаваме (отново) да пуснем класическия трейлър на класическата адаптация от 1974 година, с подписа на Сидни Лъмет.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ben
  2017-06-01 at 23:59

  Ами какво да кажа ……Въпреки че съм фен на Агата Кристи и Еркюл Поаро, не знам дали изобщо има смисъл от този филм. Книгата сме я чели , гледали сме филма от 1974 г, както и няколко екранизации, всичко е ясно – кой , кога ,защо.Мисля ,че този филм , дори и да бъде добре направен , просто няма как да избяга от сянката на скуката и клишето, надвиснали над него още от сега.Просто няма какво ново да се случи , самата история е доста ограничаваща сценария , няма как да се добави нещо ново. Ако все пак бъдат направени някакви такива опити (разни екшън сцени например) , просто ще се наруши класическата тайнствена атмосфера на А. Кристи. и ще се получи една манджа с грозде., направо не ми се мисли.
  Все пак , дано да не съм прав.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-06-02 at 00:10

  Брана изглежда все така скандално :(

  Отговор

 • Иван
  2017-06-02 at 08:56

  Филма ще е убийствен провал финансово, а Бранчо не е успял да си надскочи егото и е решил че ще го раздава по френски. Освен мустаци и брада да му бяха сложили, дори Дензъл ми е по-автентичен за Поаро.

  Отговор

 • heinrich
  2017-06-02 at 09:54

  Много зле…. а музиката е „най-подходящата “ във Вселената. Направо изкърти самата Вселена…..

  П.С. Я да вземем например едни Дени Вилньов какъв филм ще направи от това, въпреки ограниченията както каза Бен по нагоре…..

  Отговор

 • 2017-06-02 at 11:38

  гранд будапеща уонаби

  Отговор

 • aman
  2017-06-02 at 13:18

  Самият факт на присъствие на цветнокож персонаж сред героите е извращение и убива всичко друго. Можеше поне да го направят „Убийство на вампири в Ориент Експрес“ или „Ориент експрес и отмъщението на зомбитата“….

  Отговор

 • Wizard
  2017-06-02 at 13:32

  Изборът на музика ме убива, наистина. Чел съм книгата преди много години, спомням си единствено, че ми допадна много, но определено не ми харесва такъв тип „модернизация“.

  Отговор

 • 2017-06-02 at 13:43

  Ах този мустак… Мисля, че това много ще измести темата от самия филм… едва ли са търсили такъв ефект… Но защо… защо този мустак 😀

  Отговор

Коментирайте