Повестта „Nightflyers” на Джордж Р. Р. Мартин се отправя към телевизията

от на 2017-06-24
 

Около месец ни дели от дългоочакваното завръщане във Вестерос с любимите ни герои от „Игра на тронове”. След последния фантастичен трейлър нямаме никакви съмнения, че за пореден път това ще бъде телевизионното събитие на годината. Междувременно си припомняме любими моменти от книгите и се подготвяме да отразим новите епизоди така, както направихме с предишния шести сезон (ако боговете останат с нас!). Явно обаче не сме единствените, които обръщаме поглед към създателя на изумителния фентъзи свят.

Според Variety вече се работи по адаптация на повестта „Nightflyers” на Джордж Р. Р. Мартин. Пилотният епизод ще се появи под шапката на Syfy, но самият Мартин няма да е замесен с писането на сценария. С него ще се заеме Джеф Бюлер („Стълбата на Яков”), а изпълнителни продуценти ще бъдат Джийн Клайн и Дейвид Бартис („Костюмари”).

В случай, че не сте запознати, краткото произведение е написано още през 1987 г, когато и получава първата си (филмова) адаптация. Историята разказва за осем учени и могъщ телепат, които пътуват на борда на космическия кораб The Nightflyer с потайния му капитан. Скоро започват да се случват ужасяващи събития, а героите се изпълват със съмнения, че човекът до тях не е този, за когото го мислят.

Звучи обещаващо, макар че от Syfy много рядко получаваме качествена телевизия. Нямаме спомен да сме гледали филма, но изровихме един трейлър, който дава обещание за солидна брава, която бихме си причинили:

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте