Ясно е, че просто няма начин да отразим всички интересни филмови новини, но понякога не сварваме и с тези, които смятаме за задължителни. Такива „задължителни новини” са подробности за всеки нов проект на любимите ни режисьори (няма да изреждаме, ще че излезе наяве, че имаме пропуснати още неща, а не искаме да се срамим), сред които е и Брайън Де Палма. Когато бяхме млади се нахвърляхме стръвно върху всеки слух за възможен негов проект, но ето, че не отразихме (за което е виновен само и единствено авторът на тази новина) предстоящия „Domino”, който се очертава като „сигурен”, доколкото е възможно подобно определение, когато си говорим за филмови продукции на подобен етап на развитие.

Но както ида е, да пристъпим към съществената част. Брайън Де Палма има нов проект за трилър-мистерия, озаглавен „Domino”, в който трябваше да участват Николай КостерВалдау и Кристина Хендрикс, но сега научаваме, че Хендрикс е заменена от друга знойна (макар и непритежаваща чак толкова дълбока пазва) червенокоса дама – Карис ван Хоутен, позната от „Черната книга” на Пол Верховен и, разбира се, като Мелисандра в „Игра на тронове”. Тя споделя:

За мен е удоволствие да се присъединя към актьорския състав на „Domino”. Привилегия е да работя с такъв иконичен режисьор. А и кой да знае, че Джайм Ланистър и Мелисандра ще се срещнат извън Вестерос.

Фъни! „Domino” е по сценарий на Петер Скавлан („Кон-Тики”) и следва полицейски инспектор от Копенхаген (Валдау), който търси справедливост за смъртта на своя партньор, убит от мистериозен мъж на име Имран. Инспекторът обединява сили със свой колега (Хоутен) и с бившата любовница на партньора си за да издири и залови Имран. Скоро техният случай се превръща в опасно преследване из разтърсваната от терористични атаки Европа. Двамата откриват тревожна връзка между човека, който преследват и агент на ЦРУ, който е по следите на клетка на Ислямска държава, която стои зад атентатите.

Харесваме абсолютно всички филми на Брайън Де Палма (включително и тези, които обективно са слаби) и ще гледаме с кеф „Domino”, но ще се радваме далеч повече, ако политическите елементи в него са сведени до минимум. Стискаме палци за чисто трилърче-мистерия, с еротика и насилие, така както само Де Палма ги може. Ще следим развитието на проекта отблизо.

За финал, ако все още не сте гледали документалния „De Palma” на Ноа Баумбах и Джейк Полтроу, горещо го препоръчваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Що бе, какъв е проблема с политическия елемент в „Blow out“ например? 😀

  2. Много искам скоро пак да гледам наистина як филм на де Палма…