Тази есен ще гледаме заснетия в България сериал „Absentia” със Стана Катич

от на 2017-06-03
 

Вероятно ще се съгласите, че поне едно 90% (да не кажем повече) от заснетите в България филми не струват (дори и тези, в които става дума за една-две сцени), а някои от тях са направо нетърпими. Дали обаче същото важи и за сериалите? На този етап няма как да дадем еднозначен отговор, тъй като не сме гледали много такива – хващали сме „Crossing Lines” с Уилям Фикнър или „eвропейския CSI”, както му казваме ние, на който един-два епизода са снимани тук (даже сме работили по него, но това е друга тема). Сега ще имаме възможност да придобием някаква представа, защото предстои да видим нещо голямо.

От тази есен по AXN ще се завърти най-новият сериал на Sony Pictures Television „Absentia”, който е заснет изцяло у нас. Той е с участието на звездата от „КасълСтана Катич и разказва за ФБР агента Емили Бърн (Катич), която е по следите на известен бостънски сериен убиец, когато изчезва без следа и скоро е обявена за мъртва. Шест години по-късно, Бърн е открита в изоставена хижа в гората, полужива и без никакъв спомен за случилото се с нея през целия период, в който е била в плен. Когато се връща вкъщи, тя открива, че съпругът ѝ Ник се е оженил повторно, а синът ѝ разпознава друга жена като своя майка. Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.

На хартия не звучи лошо, но да видим каква ще е реализацията. Повече подробности за  „Absentia” може да откриете в официалното прессъобщение.

Заснетата изцяло в България оригиналната продукция на SPT с оригинално заглавие ABSENTIA, пристига на родна земя тази есен

10-те епизода са с участието на популярната Стана Катич

София, 01.06.2017. Sony Pictures Television (SPT) Networks, обяви днес официално премиерата за България на най-новата си оригинална продукция Absentia, която ще бъде излъчена тази есен по AXN. В главната роля на мрачната кримка продуцирана от Masha Productions, ще видим сърбо-хърватката, известна у нас от сериала „Касъл“ – Стана Катич.

Absentia разказва трагичната история на едно мистериозно изчезване, като същевременно нежно насочва акцента на повествованието към разбитото семейство, което се събира отново след дълги години раздяла.

Докато е по следите на известен бостънски,ю сериен убиец, агентът от ФБР Емили Бърн (Стана Катич) изчезва без следа и е обявена за мъртва. Шест години по-късно, тя е открита в изоставена хижа в гората, полужива и без никакъв спомен за случилото се с нея през целия период, в който е била в плен. Завръщайки се в къщи тя разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингер) се е оженил повторно, а сина ѝ отглежда друга майка, всъщност единствената, която детето познава. Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.

Продуцент и режисьор на сериала е Одед Ръскин (False Flag), а изпълнителни продуценти са Мария Фелдман (False Flag, Fauda) и Стана Катич.

Ейнджъл Бонани (False Flag), Нийл Джаксън („Слийпи холоу“), Кара Теобалд („Имението Даунтън“), Ралф Инесон („Игра на тронове”) и Бруно Бичир („Narcos”) се присъединяват към двамата главни герои Стана Катич и Партик Хюсингер („Джак Ричър: Не се връщай“). Макар че в последните години България е известна дестинация за холивудски и всякакви продукции, 10-те епизода на Absentia са първите, заснети изцяло на наша територия.

Световната премиера на Absentia ще открие 57-мия Телевизионен фестивал в Монте Карло на 16 юни в Монако. Сериалът ще бъде излъчен на територията на Централна и Източна Европа, включително и България тази есен.

плакат

absentia_1-20170603

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте