Дейвид Мамет ще е сценарист на новия проект на Джеймс Манголд „The Force” по Дон Уинслоу

от на 2017-06-25
 

Има новини около адаптацията на Джеймс МанголдThe Force” (по едноименния роман на Дон Уинслоу) – според Deadline не кой да е, а самият Дейвид Мамет ще се ангажира с работата по сценария. Самият роман е публикуван буквално преди няколко дни и проследява едно корумпирано ченге от елитен отряд, което привлича вниманието на ФБР. Ето какво гласи синопсиса на книгата:

Сержант Дени Малоун е начело на елитен отряд полицаи, които се борят с банди, наркотици и оръжейни сделки в Ню Йорк в Ню Йорк. В продължене на 18 години той винаги е на първа линия, като прави всичко необходимо, за да оцелее в един град, изграден с помощта на амбиция и корупция, в който никой не остава чист. И само няколко души знаят, че самият Малоун, заедно с партньорите му, са присвоили милиони долари – в наркотици и в „суха пара”. В един момент той попада в капан, притиснат е от федералните агенти и трябва да прекрачи тънката линия между честност и предателство, докато в града зрее противоречие на расова основа, което може да разруши всичко и всички…

Книгата на Уинслоу вече получи удивителни оценки, сред които New York Times, както и самият Стивън Кинг, когото споменахме в новината ни за проекта. Дейвид Мамет не е работил по пълнометражен филм в продължение на години, последно на екран излезе „Redbelt” през 2009, но междувременно е доста зает с проекти в други формати, късометражни и телевизионни, а също и с работа по най-новата си пиеса „The Penitent”, която се играе „off-Broadway” (в Atlantic Theater Company) от месец февруари.

Джеймс Манголд е творец, който обича да приема всякакви предизвикателства – и с „The Force” се завръща към темата, която прикова погледите на киноспециалистите към неговата работа през 90-те години – „Cop Land”. А за да започне същинската работа по новия проект, режисьорът първо трябва да приключи с римейка на „Disorder”, чиито снимки ще започнат към края на годината. Ще очакваме още ъпдейти по темата, които вероятно ще „завалят” сериозно, особено по време на кастинга!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте