Робърт Земекис постепенно оформя актьорския екип, с който ще пресъздаде един удивителен документален филм. От доста години се говори за желанието му да адаптира „Marwencol” на Джеф Малмберг от 2010 година, който разказва историята на фотографа Марк Хоганкамп (Стив Карел), който е нападнат от петима младежи, пребит почти до смърт и изпада в кома. След девет дни човекът се събужда, без спомен за живот, семейство и приятели. Той не може да си позволи терапия и в опита си да се справи с травмата започва да строи белгийско селище от времето на Втората световна война в двора си; населява го с… кукли. Дава му името „Marwencol”, което произлиза от сливането между неговото име и на две приятелки – Mark, Wendy и Colleen.

Куклите от градчето носят лицата на негови близки, дори на нападателите му. Миниатюрните образи му помагат да „избяга във фантастичен свят, в който могат да се случат различни неща”. Именно в този „куклен” свят ще се включи и Даян Крюгер – в ролята на белгийската вещица Дежа Торис. Вече са потвърдили участието си и Лесли Ман, и Жанел Моне. Сценарият е дело на самия Земекис и Каролин Томпсън.

Включването на носителката на наградата за най-добра актриса от Кан, която беше връчена преди месец на Крюгер във фестивалната „Мека” на киното, може да бъде от полза за проекта – и като стойност, и като авторитет пред световните дистрибутори, които може и да изпитват съмнения, особено след неубедителното (меко казано) представяне на „Съюзени” в боксофиса. За нас обаче комбинацията Земекис-Карел е силна и обещаваща и очакваме с интерес този нов проект в завършен вид.

Премиерата на „Marwencol” е планирана за 21 ноември 2018. Да видим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *