Годзила влиза в епична чудовищна битка в „Godzilla 2”

от на 2017-06-20
 

Когато в края на май научихме, че Адам Уингард ще режисира сблъсъка на двете иконични чудовища Кинг Конг и Годзила в „Godzilla vs. Kong”, споменахме (дали защото „Конг: Островът на черепа” се оказа разочароващ или по някаква друга причина), че не сме много ентусиазирани за предстоящите филми от MonsterVerse-а на Warner и Legendary. Тази липса на ентусиазъм продължава и сега, но понеже сме фенове и не се знае дали в някой момент няма отново да се запалим – все пак доста харесахме „Годзила“ на Гарет Едуардс и твърдо вярваме, че може да има добри филми с гигантски чудовища, – следим развитието на тази вселена и отбелязваме по-важните моменти.

А най-новият важен момент е началото на снимките на „Godzilla 2” („Годзила 2”), покрай които научаваме няколко интересни неща. Първо, официалното заглавие на филма вече не е „Godzilla: King of the Monsters” (или поне то не се споменава никъде в официалното прессъобщение на Warner и Legendary), и второ, потвърждава се информацията (загатната и в сцените след надписите на „Конг: Островът на черепа”), че във филма Годзила ще се изправи срещу цели три свои емблематични противника. Кои са те вижте в официалния синопсис.

Новата история проследява героичните усилия на служителите на занимаващата се с криптозоология агенция Монарх, които се изправят срещу група гигантски чудовища, включително и могъщия Годзила, който влиза в битка с Мотра, Родан и своя архи-противник, триглавия Кинг Гидора. Когато тези древни, смятани досега за митове супер-видове се появяват отново, всички се борят за превъзходство, поставяйки на карта съществуването на човечеството.

Освен тези сюжетни подробности, Warner и Legendary разкриха такива и за творческия състав. Тук поне изненади няма. На режисьорското столче продължава да е Майкъл Дохърти („Trick’r’Treat”, „Krampus”), който рано-рано замени напусналия  Гарет Едуардс и е съавтор на сценария заедно с партньора си от „KrampusЗак Шийлдс.

В актьорския екип новите попълнения са Кайл Чандлър, Вера Фармига и Мили Боби Браун като семейство, което ще е в центъра на събитията, както и О’Шей Джаксън джуниър, Томас Мидълдич, Джан Дзъи, Брадли Уитфорд, Чарлс Данс и Аиша Хайндс. Също така, ще видим и завръщащите се от първата част Кен Уатанабе и Сали Хоукинс като докторите Иширо Серизава и Вивиън Греъм.

Както казахме, в момента не се вълнуваме много за „Godzilla 2”, но се надаваме, като почнат да излизат материали от филма, да се ентусиазираме. Време има – премиерата е насрочена чак за 22 март 2019.

Завършваме с една забавна снимка на режисьорите на „Годзила” и „Конг: Островът на черепа” Гарет Едуардс и Джордан Воу-Робъртс, които пожелават успех на колегите по случай началото на снимките на „Godzilla 2”. Малко им завиждаме.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2017-06-20 at 10:10

  Имам чувството, че Кайл Чандлър, физически не е мръднал от „Утрешен вестник“ насам.
  Преди се изправи с/у Конг, сега и с/у Годзила, понапудри си чудовищното CV

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-06-20 at 16:19

  Ox, това ще е безподобно кефеща нърдия :)

  Отговор

Коментирайте