Този петък, 19 май, благодарение на Jameson Cult Film Club, един от най-добрите психологически трилъри (а и филми като цяло) на всички времена – „Мълчанието на агнетата“ на починалия наскоро Джонатан Деми, ще бъде представен ексклузивно на голям екран в Nu Boyana Film Studios.

Достъпът до прожекцията е ограничен и зрители ще бъдат допускани единствено с покани. По традиция обаче, няколко от нашите читатели ще могат да се сдобият с такива, така че, ако имате желание да присъствате, следите сайта и фейсбук страницата ни за предстояща игра.

Повече за събитието може да откриете в официалното съобщение по-долу, а преди това може да видите една ефектна реклама.

КУЛТОВИЯТ ФИЛМОВ КЛУБ НА JAMESON IRISH WHISKEY
ПРЕДСТАВЯ
МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА
СМРАЗЯВАЩА КРЪВТА ПРОЖЕКЦИЯ ЩЕ ОСТАВИ ЗРИТЕЛИТЕ БЕЗ ДЪХ
ВЪВ ФИЛМОВИТЕ СТУДИЯ НА NU BOYANA

 Ако вече дишате учестено, не се безпокойте, нормално е. Даже, задължително. Инстинктът за самосъхранение е най-силно изразен тогава, когато допуснем страха в съзнанието си. Но, без паника! Тя е лош съюзник, а след нея следват неприятностите.

На 19 май, петък, в 20:00 ч.,в NU BOYANA FILM STUDIOS ще се проведе четвъртото издание на култовия филмов клуб на Jameson Irish Whiskey. Един легендарен филм, издигнат в абсолютен култ от милиони в целия свят буквално ще оживее пред зрителите. Щастливците, сдобили се с покана за неповторимото кино събитие ще станат не просто свидетели на разтърсваща прожекция на незабравимия шедьовър „Мълчанието на агнетата“, носител на 5 награди Оскар. Гостите ще бъдат потопени в атмосферата на потресаващия разказ на Томас Харис, а сцени от филма ще бъдат претворени на живо от специален актьорски екип в синхрон със случващото се на екрана.

Интерактивната кино вечер е една от най-впечатляващите световни кино инициативи, в която образите от екрана се пренасят между зрителите, култовите сцени се случват на живо, а цялостното усещане е за присъствие по време на снимките на филма.

Да изживееш Jameson Cult Film Club е много повече от спомен. Култовата прожекция е безапелационна в своята отдаденост на епохата и атмосферата на избрания филм. Последното издание на Jameson Cult Film Club пренесе киноманите в дълбините на гангстерския свят на КуентинТарантино с прожекцията на „Криминале“. Десетки образи бяха пресъздадени от млади български актьори с шеметна хореография и визуално разтърсваща сценография.

Предстоящата прожекция на „Мълчанието на агнетата“ обещава много изненади за зрителите и гарантира пътуване както във времето, така и в пространството, а всеки гост би могъл да бъде въвлечен в случващото се на метри от него и да се почувства герой в легендарната продукция на режисьора Джонатан Дем.

Емблематичният „Мълчанието на агнетата“ е може би най-прочутия и всепризнат психо трилър в историята на киното. Милиони фенове все още изтръпват при спомена за образа на д-р Ханибал Лектър и вледеняващия глас на психиатъра с канибалистични наклонности, изигран блестящо от големия Сър Антъни Хопкинс. Това е третият филм, който успява да спечели „5-те големи“ награди Оскар – награда за най-добър филм, най-добър актьор, най-добра актриса за превъзходното изпълнение на Джоди Фостър,и разбира се, за режисура и сценарий.

Нищо не представя Ханибал Лектър по-добре от кратките, но ясни думи на Джак Крофърд към Кларис Стърлинг:

„Не му казвай нищо лично. Никак не ти трябва Ханибал Лектър да се вмъкне в съзнанието ти. Не докосвайте стъклото. Не го доближавайте. Подавайте му само мека хартия, никакви моливи, писалки, кламери. Ползвайте само таблата за храна. Ако се опита да ви даде нещо, не приемайте. […] Ще ви покажа защо държим на тези мерки. На 8 юли 1981 г. той се оплака от болки в гърдите и бе отведен в лечебницата. Развързали го и му свалили маската за ЕКГ. Сестрата се навела над него и ето какво й направил. Лекарите успяха да й понаместят челюстта и спасиха едното око. Пулсът му не се покачил над 85 дори когато й сдъвкал езика.”

Изключително любопитен е фактът, че Антъни Хопкинс спечели награда „Оскар“ за мъжка роля в „Мълчанието на агнетата“, присъствайки само 27 минути на екрана.  Именно за това кратко време образът на д-р Ханибал Лектър, налитащ само на хора, които не може да понася, се превръща в един от най-харизматичните злодеи в историята на киното.

JAMESON CULT FILM CLUB ще посрещне зрителите в петък, 20:00 ч. в NU BOYANA FILM STUDIOS.  Зрителите трябва да се подготвят за изключително зрелище, част от което ще бъдат самите те. Знаем, че сте гледали филма. Време е да усетите какво е да си част от него!
За повече информация и начините да се сдобиете със специална покана, следете:

https://web.facebook.com/events/1811727052479110/

plakat

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *