Така и не разбрахме какво се случи с режисирания от Джордж Нолфи „Birth of the Dragon”, посветен на легендарния Брус Лий – оказва се, че миналата година е била само премиерата му на фестивала в Торонто, а разпространението н Щатите предстои от края на този август. Подобни решения винаги са ни били странно непонятни, но очевидно при сгъстения график на много други блокбастърни и независими филми, трябва да се търсят компромисни, нестандартни решения.

Междувременно се появи новина, че се подготвя биографичен филм, зад който застава и семейството на прочутия виртуоз на бойните изкуства. Шанън Лий, дъщерята на Брус, е успяла да открие нова информация за годините, в които е „изгряла звездата” на баща й – оформянето на тези нови детайли е довело до сценарий, по който тя работи заедно с режисьора Шекар Капур („Елизабет”, „The Four Feathers”). Филмът ще се нарича „Little Dragon” и е посветен на социалната и политическа реалност в Хонконг през 50-те години на ХХ век, която е формирала известния филмов боец.

Шанън Лий споделя пред Variety:

Винаги съм си мислела, че филм за началните години от живота на баща ми, за начина, по който са се стекли обстоятелствата в Хонконг, би бил интересна и значима история, която си струва да бъде споделена – за да може да се вникне в неговата същност на чоовек и воин. Много се вълнувам от факта, че именно Шекар ще „вдъхне живот” на този първи филм, който ще носи марката Bruce Lee Entertainment.

В момента тече усилена подготовка преди началото на снимките на „Little Dragon”, които трябва да стартират през юли в Малайзия. И остава един много важен детайл – нужно е да бъде открит онзи магнетичен актьор, който ще има силата, амбицията и качествата да се превъплъти в образа на легендарния Брус Лий. А това не е никак лесна задача… Ще проследим развоя на събитията – в това може да бъдете сигурни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *