never-ending man

Възрастта не е порок, но често може да се окаже тежест. Особено за притежателите на творческа енергия, които са използвали всеки шанс да я споделят със света. След като приключи работата си по „The Wind Rises” и обяви пред света, че „за всяко нещо има край”, оттегляйки се от режисирането, магьосникът на рисуваните образи Хаяо Миязаки изпитва сериозни колебания. Защото в продължение на повече от 20 години изпитва огромно желание да разкаже историята за малката космата гъсеница Боро и очевидно това ще се случи с помощта на CGI-технологиите и млади помощници.

Вече беше споменато от дългогодишния продуцент в Studio Ghibli – Тошио Сузуки, че Kemushi No Boro” или „Boro The Caterpillar” има възможност да се превърне в пълнометражен филм, който вероятно ще бъде готов към 2020 година. И уникалният документален филм „Never-Ending Man: Hayao Miyazaki, кадри от който представяме тук, проследява именно работата по този проект – интимен поглед към самия процес, в който се сътворява рисуваната магия.

Режисьорът на „Never-Ending ManКаку Аракава споделя:

Започнах да следвам и да снимам Миазаки, а той не спираше да повтаря, че е само един възрастен мъж в пенсия. Всичко се промени, когато се срещна с младите аниматори и започна да работи с тях – огънят в него се разгоря!

Излишно е да обръщаме специално внимание на факта колко голямо желание имаме да видим и документалния филм за уникалния Миазаки (който е вече на 75 години!), и неговата история за гъсеничката Боро! „Never-Ending Man: Hayao Miyazaki” е планиран да бъде излъчен по NHK на 3 и 4 юни, което предизвиква известна завист, но ние (се стремим към дзен-мъдрост) си налагаме да чакаме търпеливо ценните неща на кино!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments