Том Харди се хвърля във всяка роля с главата надолу и винаги дава всичко от себе си, независимо дали става дума за пълен психопат, ветеран на ринга, очарователен мошеник, терорист или любимия ни Макс от пост-апокалиптичната пустиня. А другата година ще го видим и като симпатичния Еди Брок, който се слива с извънземен симбиот и се превръща в добре познатия суперзлодей Венъм. Малко изненадваща новина за нас, но трябва да признаем, че сега планираният филм на Sony и Рубен Флайшър („Zombieland” и разочароващите „Gangster Squad” и „30 Minutes or Less”)  ни се струва малко по-любопитен.

Разбира се, засега няма никакви подробности за сюжета или дори за тона на предстоящия „Venom”, освен че плановете са за R-rated филм, който да даде началото на така наречената „Sony’s Marvel Universe” (която Sony отдавна мъчат и се очаква да е съвсем отделна от все по-нарастващата Marvel Cinematic Universe, нищо че с Marvel имат уговорка по отношение на Спайдър-мен). Честно казано, почва да ни писва от комиксови вселени (а вече и чудовищата на Universal си имат споделена вселена), но ако Sony направят нещо по-различно от Marvel, без обаче да копират DC, сигурни сме, че в сърцата на феновете ще се намери място и за тях. След „Venom” – вероятно и в зависимост от успеха му – се очаква и общ филм за героините Black Cat и Silver Sable, но там положението е още на ниво преработка на сценария, така че за тях тепърва ще пишем.

Какво още са планирали Sony тепърва ще научаваме, но поне плановете за „Venom” са сигурни и подготовката тече с пълна сила – премиерната дата остава вече обявения 5 октомври 2018, а сега, след като е ясна главната звезда, снимките се очаква да започнат тази есен. Разбира се, това означава, че доста скоро очакваме още кастинг новини, някой и друг тийзър или поне кадър от снимачната площадка на Том Харди като Еди Брок (за самия Венъм ще трябва да почакаме малко повече, но при всички положения ще е по-добре от участието му в третия „Спайдър-мен” на Сам Рейми).

И за последно само да кажем, че слуховете за „Life” като предистория на „Venom” не се оказаха истина – това беше единственото, което можеше да спаси фантастиката с Джейк Джиленхол, Райън Рейнолдс и Ребека Фъргюсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много добър избор за режисьор, Рубен Флайшър. А Том Харди…. отдавна иска да изиграе втора комиксова роля след Бейн. Ако качи малко килограми, извади агресията от „Бронсън“, а филмът е R, ще бъде доста яко!