Само преди три дни видяхме официални снимки от „Wonderstruck” – най-новият и доста очакван от нас филм на режисьор на „Златно кадифе”, „Далеч от Рая” и „Няма меТод Хейнс, бележещ третия му съвместен проект с Джулиан Мур. Сега, покрай предстоящата премиера на филма в Кан, получаваме първи клип и постер.

Wonderstruck” е екранизация по едноименния илюстрован роман на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго”), който разказва историите на две деца – Бен и Роуз, които си мечтаят животът им да е различен. Роуз е младо глухо момиче, което избягва от дома си в Ню Джърси през 1927 г., за да се срещне със своя идол – актрисата Лилиан Мейхю, чиито живот Роуз „събира” чрез изрезки в личния си алманах. Бен е момче, родено глухо с едното ухо, което след като майка му загива в автомобилна катастрофа, живее с леля си и чичо си през 1977 г. Бен не познава баща си и когато открива улика в книгата на майка си, се отправя към Ню Йорк, за да го открие. Пътешествията на двете деца към това, което желаят най-много се развива с хипнотизираща симетрия…

Както споменахме и миналия път, в романа на Селзник двете сюжетни линии с Бен и Роуз, освен че са разделени от времето, са разказани и по различен начин – с Бен се срещаме чрез думите, а с Роуз чрез илюстрации на Селзник, което предполагаше, че и в самия филм може да има разлика в стилистиката на двете истории. Това беше загатнато от споменатите по-горе първи снимки (едната цветна, другата черно-бяла) и сега намира потвърждение в първия клип, представящ разделените от 50 години посещения на двете деца в един и същи природонаучен музей.

Като всички предишни филми на Хейнс, и „Wonderstruck” визуално изглежда повече от впечатляващо – оператор отново е Едуард Лакман, номиниран за „Оскар” за работата си по „Каръл” и любимия ни „Далеч от Рая”. Музиката, която е на Картър Бъруел, също звучи доста приятно. Като цяло е трудно да съдим за филма само по този клип, но така или иначе, очакванията ни са доста големи.

За финал вижте първия официален плакат и се ослушвайте за трейлър, в който се надяваме, че най-накрая ще видим Джулиан Мур.

плакат

Режисьор на „Wonderstruck” е Тод Хейнс („Златно кадифе”, „Далеч от Рая”, „Няма ме”, „Каръл”), сценарият е на Брайън Селзник, който адаптира собствения си роман. В ролите са Джулиан Мур, Оукс Фегли, Милисент Симъндс, Ейми Харгрейвс, Мишел Уилямс, Кори Майкъл Смит, Джейдън Майкъл, Том Нунан и други.

Премиерата е на фестивала в Кан, а официално филмът тръгва по кината на 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *