От доста време знаем, че Universal подготвят споделена вселена, в която да възродят за модерен живот техните емблематични чудовища (като първата стъпка към тази посока е предстоящият „Мумията” с Том Круз), но от вчера вече разполагаме и с име, с което да я наричаме.

В официално прессъобщение Universal разкриха, че вселената им ще се нарича „Dark Universe” (според нас готино име, което освен всичко друго има и своеобразна връзка с това на студиото), разпространиха специално промо, което представя логото на вселената и в подготовка за бъдещето, отправя поглед към филмовото минало на иконичните Дракула, Чудовището на Франкенщайн, Невидимия, Човека вълк, Фантома на операта, Булката на Франкенщайн и Чудовището от черната лагуна…

Заедно с името и горното видео (музиката е дело на Дани Елфман) Universal потвърдиха и кой ще бъде следващият филм от „Dark Universe” вселената. Това ще е „Bride of Frankenstein” („Булката на Франкенщайн”), който ще се появи чак на 14 февруари 2019 (предишната дата за филм от вселената през 2018 отпада). Както се знаеше, негов режисьор ще бъде Бил Кондън, а автор на сценария е Дейвид Кеп, който определя филма като приказка за „female liberation”.

И понеже споменахме няколко имена, нека отбележим и кои хора ще се включат в „Dark Universe”. В „брейн тръста” (хората, отговарящи за развитието на вселената) са Алекс Курцман („Мумията”), Крис Морган („Бързи и яростни”), Кристофър МакКуори („Мумията”) и Дейвид Кеп („Bride of Frankenstein”), а сред актьорите са Том Круз, София Бутела (Мумията) и Ръсел Кроу (д-р Джекил/г-н Хайд), които ще видим в „Мумията” на Курцман и Хавиер Бардем (Чудовището на Франкенщайн) и Джони Деп (Невидимия). Тях виждаме и на специална промо-снимка.

dark-universe-cast

Едно нещо не може да се отрече – Universal имат големи амбиции с „Dark Universe” и са се постарали да ги подплатят със сериозни таланти. Това ни радва, защото сме големи почитатели на чудовищата на Universal и искаме да те да успеят в начинанието си. Разбира се, ако „Мумията” се провали в боксофиса, „Dark Universe” сериозно ще се разклати и като нищо ще се „свие до сингулярност”.

Премиерата на „Мумията” е 9 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Като идея е супер, но за съжаление „Мумията“ продължава да изглежда тотално не-зарибяващо.

  2. „Мумията“ ще се провали, но аз очаквам да видя Бардем, Деп и Кроу с нетърпение 😛 😀

    1. Не вярвам да се провали с гръм и трясък, най-малкото заради могъщата притегателна сила на името на Том Круз, но със сигурност ще е в най-най-най добрия случай скромен бокс офис успех, който трудно би обезпечил безпроблемно следващи филми, дори и без да вземаме впредвид зверската бокс офис конкуренция от Дисни и WB другия месец. Не трябваше ли уж Dracula Untold да даде началото на тази споделена вселена ?

    2. Cпоред мен филмът ще е комерсиално успешен, аз съм песимист за съдържанието, не за боксофиса.

  3. Излиза, че явно съм бил прекалено,прекалено оптимистичен за филма. Критиците го прегазиха като куцо пиле домат (17% RT, 35% Metacritic), което дори за фаталист като мен беше изненадващо, очаквах да се закрепи поне около или малко под средата на скалата. Най-забавното идва и от факта, че явно се очаква и да има катастрофален бокс офис ( около 35 милиона дебют ) в САЩ след неочаквания успех на WW, който най-вероятно ще му мине отгоре като товарен влак и този уикенд с поне 50+ милиона. Universal явно са се хванали като удавник за сламка за международния бокс офис, което е направо тъжно и има огромна вероятност цялостната идея за Dark Universe за втори път след иначе сравнително приятния като гилти плежър, но катастрофален финансово Dracula Untold да излезе кьрофишек.
    А да, и за капак WB мислят да съдят Universal за взаимстването на логото Dark Universe, тъй като всички знаем това е и работното име на Justice League Dark. Как ли пък никой маркетинг олигофрен в Юнивърсъл не се сети да отвори един тъп сайт за кино новини от рода на Cinemablend и да види, че аджеба това име е вече заето. Въобщe бахти и цирка…
    П.С. А да, забравих да спомена, че за разлика от BvS и SS, които също бяха премазани от критиците тук явно имаме и неодобрението и на дженеръл публиката – и в IMDB, и в RT и в Metacrific audeince score-овете варират от незадоволителни до откровено катастрофални.