Анди Уеър, авторът на „Марсианецът”, която беше адаптирана от Ридли Скот преди две години (ревю за филма може да прочетете тук). още с първата си книга се изстреля в класацията ни за най-обещаващи съвременни фантасти. Затова и не е странно, че сме ентусиазирани за всякакви новини, свързани с бъдещите му ангажименти, били те книжни или филмови. А колко по-добре, когато двете се съчетават!

Днешната новина се отнася до предстоящата книга на Уеър, носеща заглавието „Artemis” („Артемида”). Романът се очаква да тръгне по книжарниците в САЩ на 17 ноември, а 20th Century Fox and New Regency вече са закупили правата.Става въпрос за криминален трилър, чието действие се развива на луната. Bonkers! Излишно е да уточняваме, че една от любимите ни фантастики от новото хилядолетие е „Moon” на Дънкан Джоунс, така че засега съзнанието ни прави единствено приятни асоциации. Ето повече за сюжета:

Artemis” („Артемида”) е зареден с адреналин трилър, който включва умно и детайлно изграждане на свят, базирано на истинска наука. Историята се фокусира върху Жасмин Башара (Джаз) – находчиво и безпътно двадесетгодишно момиче, което се чувства задушавано от ограниченията на малкото градче, в което живее, и мечтае за по-добър живот. Само че малкото градче се казва Артемида и е единственият град на луната. Джаз има дългове, а работата й като носач не стига, за да ги покрие. Отделно кариерата й като контрабандист не се развива по най-добрия начин. Когато обаче шансът на живота й се появява под формата на удар, Джаз не може да откаже. Тя се озовава по средата на конспирация за контрола на самата Артемида.

Звучи страхотно и доста по-мащабно от „Марсианецът”. Самият Уеър споделя, че книгата е била по-изискваща от предишната, но вярва, че резултатът се е получил добре. Ние също сме оптимисти и ще следим изкъсо предстоящия филм. Любопитно ни е какво става и с другите му ангажименти. Имаше слухове, ако си спомняте, за още един общ проект между Ридли Скот и Уеър, за който писахме в предишна новина.

Оставяме ви с официалната корица на английското издание (надяваме се да бъде преведена и издадена у нас):

afasfasf

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Онзи ден изтеглих Иън Макдоналд – Луна: Новолуние, пак се развива на Луната. Някой каза, че е добра

    1. Ее, от кога чакам това признание. И то идва не и от кой, и да е

  2. Когато се купуват за филмиране неиздадени книги… Изглежда интересно де. Уеър е фен.

    1. „Артемида“ не успя да ми влезе под кожата и по-скоро останах разочарован. Но бих гледал една добра екранизация. Смятам, че на видео ще се получи по-добро представяне.