Както вече ви съобщихме, миналият петък, 19 май, благодарение на Jameson Cult Film Club, един от най-добрите психологически трилъри (а и филми като цяло) на всички времена – „Мълчанието на агнетата“ на починалия наскоро Джонатан Деми, беше представен на специална ексклузивна прожекция на голям екран в Nu Boyana Film Studios.

Късметлиите, които имаха възможност да присъстват на затворената прожекция (ние дадохме шанс на петима от вас) се насладихана истинско шоу, подробности за което може да откриете в официалното прессъобщение.

ЗРЕЛИЩНА ПРОЖЕКЦИЯ НА „МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА“С JAMESON CULT FILM CLUB

НАД 600 ГОСТИПРЕЖИВЯХА КУЛТOВАТА ЛЕНТА
ПО РОМАНА НА ТОМАС ХАРИС

Едва ли има човек, пропуснал да види „Мълчанието на агнетата“, но малцина имаха невероятния шанс да го преживеят по един незабравим начин! На 19 май в Nu Boyana Film Studios се проведе четвъртото издание на култовия филмов клуб на Jameson Irish Whiskey – Jameson Cult Film Club представи легендарната лента по романа на Томас Харис.

Гостите, които се сдобиха с една от лимитираните 600 покани за прожекцията бяха буквално пренесени на снимачната площадка на филма, носител на пет награди Оскар. Основен организатор на зрелището бе екипа на агенция Qwerty с основен двигател Олег Живков, а домакини бяха Boyana Events.

За четвърти път Jameson Cult Film Club отвори врати за най-ревностните почитатели на култовите филми. Феновете на инициативата чакаха с нетърпение обявяването на новата дата и избора на филм след разтърсващото последно издание, в което на фокус бе „Криминале“ на Куентин Тарантино.

Този път, мащабът на събитието засенчи всичко, правено до момента. Шест от култовите сцени на смразяващия психотрилър бяха пресъздадени от екип от 11 млади актьора от НАТФИЗ в синхрон с прожекцията на три екрана. В ролята на ужасяващия Ханибал Лектър влезе Виктор Ганчев, Ивана Бобойчева изигра незабравимата Кларис Старлинг, а Валери Белев се превъплъти в Бъфало Бил.  Актьорският състав бе допълнен от Радослав Владимиров,  Николета Милкова, Явор Гаджев,  Владислав Стоименов,  Кристиан Топов,  Боян Петров,  Йордан Върбанов и Георги Георгиев, както и 8 статисти от Nu Boyana Film Studios. Режисурата на сцените и хореографията бяха поверени на Весела Хаджиниколова.

Едно от най-големите предизвикателства бе визуалното пресъздаване на образите от екрана. С тежката задача се справиха брилянтните гримьори Стилияна Узунова, Светлана Якова, Живка Маринова,  Даниела Аврамова,  Петя Симеонова и  Елена Гаврилова. За косата на актьорите се погрижи Николай Николов от салон Фиба.

Модерното Студио 2 на Nu Boyana предостави невероятни условия за реализацията на проекта, а феноменалният екип се справи безупречно в изграждането на декорите и цялостния облик на сценографията. На терен работиха неуморно над 60 човека, а събитието бе отразено с три камери, които увековечиха не само шестте култови сцени, но и това, което се случваше зад тях. Самолет, полицейска кола, бус, клетки с опасни престъпници, разхождащи се по коридорите психично болни бяха само част от детайлите, които пресъздадоха атмосферата на „Мълчанието на агнетата“.

Сред зрителите на Jameson Cult Film Club бяха много актьори, режисьори, сценаристи, музиканти и хора на изкуството в почти всяко от неговите проявления. Имената им няма да издаваме – клубът е дискретен и светският шум не е негов отличителен белег. В този клуб всички са равни, защото всички обичат култовото кино. За култовия филмов клуб билети няма! За да бъдеш част от изживяването трябва да си член. Звучи недостъпно, но не е. Просто трябва да си заклет киноман, да имаш любими филми, които никога не ти омръзват и да не се притесняваш, че половинката ти вкъщи ще се ядоса, защото гледаш за 456-и път „Завръщане в бъдещето“.

Ако искаш да влезеш в клуба, просто се регистрирай тук: http://www.jame.sn/JCFC

Когато вече си част от семейството ще бъдеш сред първите, които ще научат кой ще бъде петият филм в Jameson Cult Film Club. За допълнителна информация, следете страницата ни във FACEBOOK: https://www.facebook.com/Jameson.Bulgaria/?fref=ts

Image0020Jameson_cult

Image_0556

Image0009Jameson_cult

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *