Няма как да пропуснем да отбележим този проект, дори и в толкова начален стадий – Джесика Частейн е една от най-големите ни любимки и следим с интерес всеки неин филм, а „Seducing Ingrid Bergman” звучи доста обещаващо. Филмът ще е екранизация по книгата на Крис Грийнхалч, а планът е Джесика да играе главната роля и да е продуцент (чрез своята „Freckle Films” продуцентска къща).

Сценарият е дело на Араш Амел („Grace Of Monaco”, който беше доста слабичък) и проследява аферата на Ингрид Бергман и военния фотограф Робърт Капа. Ето го официалният синопсис на книгата на Грийнхалч:

Юни 1945. Когато Ингрид Бергман влиза във фоайето на хотел Риц в Париж, военният фотограф Робърт Капа е запленен. От момента, в който той пъха палава покана под вратата на хотелската ѝ стая, двамата са безкрайно привлечени един от друг. В кафенетата и нощните клубове на следвоенния Париж и партитата и студията на Холивуд, те започват гореща и безразсъдна афера.

Но очарователният Капа, който обича да прекарва сутрините четейки във ваната и следобедите на хиподрума, не е това, което изглежда на пръв поглед. Ингрид е шанс за спасение за мъжа, преследван от ужасите на войната, самоубийството на баща си и смъртта на бивша любовница, за която се чувства отговорен. Пристрастен към риска, Капа трябва да се пребори със собствените си демони (сред тях хазарта и алкохола) и да устои на желанието да избяга и да заснеме поредната война.

Междувременно Ингрид, която е в капана на безстрастен брак и отглежда 7-годишната си дъщеря, трябва да рискува кариерата си в Холивуд и непорочната си репутация, ако иска любовта им да оцелее. Ингрид и Капа са изправени пред тежък избор.

Все още не се знае нищо повече за „Seducing Ingrid Bergman” – нито кога се очаква да са снимките, кого ще видим в ролята на Робърт Капа или най-важното, кой ще е режисьор. Ще ви държим в течение с развитието на проекта (надяваме се такова да има и то по-скоро) и ще се радваме да видим Джесика в ролята на Бергман, особено ако е под режисурата на по-сериозен талант. Но и в най-лошия случай – обикновена и скучновата любовна история в епоха, поне ще се порадваме на любимката си, която досега не ни е разочаровала и е винаги на ниво.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *