Разровихме се из целия архив, стигнахме чак до първото споменаване на Кристоф Валц в далечната 2011 – оказа се, че никъде не сме коментирали неговото желание да се пробва и зад камерата, в ролята на режисьор. Пропуск, който сега ще поправим: след като се раздели с идеята да заснеме една романтична комедия, от 2015 актьорът работи по сюжет, който включва завидно благосъстояние и убийство. Проектът се нарича „Georgetown”, а заедно със самия него в екипа ще се включи достолепната Ванеса Редгрейв.

В основата на историята е истински случай, описан в „The Worst Marriage In Georgetown” от Франклин Фор и публикуван в „New York Times Magazine”. Става дума за странен тип на име Албрехт Мут (Валц), който гори от желание да се издигне в йерархията на обществото и се жени за доста по-възрастната вдовица Вайола Драт (Редгрейв). Привидно щастливата двойка вдига разточителна сватба в бляскавия си дом, но сравнително скоро съпругата е намерена мъртва, а наяве излизат лъжите, с които парвенюто се опитва да се изплъзне от отговорност за престъплението.

Дейвид Обърн е ангажиран да оформи сценария на „Georgetown”, а мистър Валц планира началото на снимките да бъде през лятото в Монреал. Правата за разпространение на филма ще бъдат предложени на филмовия пазар в Кан, който стартира след броени дни. Узнаем ли подробности – ще споделим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *