Финален трейлър и плакати на „Валериан и градът на хилядите планети”

от на 2017-05-25
 

Една от най-големите въпросителни на лятото е амбициозната фантастика „Валериан и градът на хилядите планети” на Люк Бесон, базирана на стартиралата през 1967 г. революционна поредица комикси „Валериан и Лорелайн” на писателя Пиер Кристин и художника Жан-Клод Мезиер. Ще може ли филмът да ни предложи нещо смислено като история и герои или ще имаме единствено красива и богата, но в крайна сметка биеща на кухо визия?

Най-новият финален трейлър ан „Валериан и градът на хилядите планети”, също както и всички останали реклами до момента, не е много успешен в това да ни убеди, че няма да станем свидетели на втори „Люси” или пък „Пътят на Юпитер” на Уашовски, но ние не спираме да се надяваме, че Бесон най-накрая ще намери себе си и ще ни предложи нещо в стила на „Петият елемент”.

Припомняме, че „Валериан и градът на хилядите планети” разказва за двама специални оперативни агенти на правителството, управляващо човешките територии, които са натоварени със задачата да пазят реда във вселената. Изпълнявайки мисия в интергалактическия град Алфа, те влизат в конфликт с неочаквани сили, които поставят живота им в смъртна опасност.

Вижте финалния трейлър.

Единственото, което искаме да отбележим като коментар е, че ако нещо в трейлъра ви прилича или напомня на някой друг фантастични филм, като, например, „Аватар” или „Междузвездни войни”, не бързайте да осъждате Бесон за кражба, защото и Джеймс Камерън и Джордж Лукас са черпили вдъхновение от комикса на Кристин и Мезиер. Всичко останало вече сме го коментирали.

В допълнение ви предлагаме по-подробен синопсис и няколко плаката.

През XXVIII век, двамата специални агенти Валериан и Лорелайн пътуват през време и пространство, за да защитават територията на човечеството и да поддържат реда във Вселената, което със сигурност е доста трудна задача. Валериан е класически образ – силен, смел, но със склонност да се подчинява на висшестоящите дори когато дълбоко в себе си знае, че те грешат. Разбира се, той е влюбен в червенокосата си партньорка Лорелайн. Двамата получават заповед да заминат в умопомрачителния интергалактически град Алфа, където съжителстват хиляди разумни същества от четирите края на Вселената. Всички те влагат талант, ресурси и технологии в името на добруването на разума – във всичките му форми и въплъщения. За съжаление, не всички на Алфа споделят този идеал – действието на невидими сили е на път да постави нашата раса пред истинска опасност…

valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver11_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver7_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver10_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver9_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver8_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver4_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver12_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver5_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver6_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver2_xlg valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_ver3_xlg

Режисьор на „Валериан и градът на хилядите планети” („Valerian and the City of a Thousand Planets”) е  Люк Бесон, а в ролите ще видим Кара Делевин, Дейн ДеХаан, Джон Гудман, Клайв Оуен, Итън Хоук, Рутгер Хауер и Риана.

Премиерата е 21 юли 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2017-05-25 at 11:12

  Изглежда яко, но съм убеден че публиката няма да му отдаде заслуженото. Има опасност да се превърне в най-голямото финансово фиаско на Бесон.

  Отговор

  • Gogoto
   2017-05-25 at 11:53

   технически изглежда приказно, спор няма, но въпреки това наистина е почти обречен на финансово разочарование, съизмерим със Джон Картър фиаското. Но така се получава, когато вземаш за главни актьори в зверски скъпа и рисковеа спейс опера двама оперирани от каквато и да е екранна харизматичност дървени дилетанти, все едно излезли от наркоманска тийн драма.
   Дано да му е за урок на Бесончето следващия път… ако изобщо има следващ път.


 • UZUMAKI
  2017-05-25 at 11:49

  Aмбициозен и напомпан от престараване кич, който едва ли ще make-не някакъв difference – както финансово, така и художествено. Абсолютно ми е все тая дали ще гледам тоя филм… даже по-скоро не държа.

  Отговор

  • Анонимен
   2017-07-04 at 20:53

   Пич, в българския език имаме страхотни думи като „правя“ и „различно“. Защо си играеш да сменяш езика на клавиатурата?!


  • UZUMAKI
   2017-07-04 at 21:35

   Щото си еби майката, за тва.


 • 2017-05-25 at 12:14

  това ще flop-не жестоко.

  Отговор

 • 2017-05-25 at 12:42

  Аз мисля да го гледам само заради яката визия, но очакванията ми са бая занижени :)

  Отговор

 • Riddick
  2017-05-25 at 14:25

  Не знаех, че и Лукас е взаимствал от този комикс….
  Иначе трейлъра си е „Невидима заплаха“ + „Аватар“ + Джон от Марс oт всякъде.
  Обаче съм сигурен , че ще се накефя на това в I max-a

  Отговор

 • .
  2017-05-25 at 16:58

  Доста брутална (в добрият смисъл) и епична CG порнография си е, не може да се отрече.

  Отговор

 • Пламен
  2017-05-25 at 17:23

  Щото е Бесон и щото лъха на Петият елемент ми е едно такова умилително като гледам всичко свързано с този филм. Яко ще бомбва навсякъде, но ще се гледа на кино с пуканки и бира.
  Впрочем трейлърът не е никак лош, много сносен кавър на Gangsta Paradise са намерили.

  Отговор

 • heinrich
  2017-05-25 at 20:43

  Филма има зашеметяваща визия и ще е много красив.
  Но с това ще му се изчепят плюсовете……

  Отговор

 • radi
  2017-05-25 at 21:40

  40% мислих да не го гледам на кино. Ама този трейлър обърна нещата на 80% да го гледам

  Отговор

 • heinrich
  2017-05-25 at 21:45

  Между другото срамота. Пиша ви черна точка. Никъде не отбелязахте с една кратичка новина, че Джеймс Бонд почина….

  Отговор

 • Анонимен
  2017-07-04 at 21:03

  Какво ви кара да мислите, че филмът ще е бокс офис провал?

  Отговор

  • Gogoto
   2017-07-06 at 09:16

   – прекалено скъп и амбициозен и изглежда повече като Jupiter Ascending, от колкото на Петия Елемент.
   – зверска конкуренция
   – главните актьори са отвратително miscast-нати
   – Бесон отдавна не е това, което беше
   – Публиката, особено американската, е станала доста взискателна и шарено CGI отдавна не е достатъчно за да я впечатли, трябва и харизматични главни лица ( справка успеха на Suicide Squad). Мина времето, когато всички охкаха и ахкаха по Аватар само заради шарениите.


 • Gogoto
  2017-07-11 at 10:26

  Първите ревюта пристигнаха и явно не са ми се оправдали опасенията, че филма ще е следващия Jupiter Ascending: https://www.rottentomatoes.com/m/valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets/
  И все пак сериозно се съмнявам да му се размине финансовия underperforming, най-малкото заради Новия Спайди, Новите Маймуни, все още силнata WW и почти сигурния Оскаров хит Dunkirk, че дори и Бейби Драйвъра.

  Отговор

 • Начев
  2017-07-21 at 12:44

  На мен много ми хареса. Европейски блокбъстър, имаме нужда oт такива. Множество страхотни творчески решения: невероятни дизайни, цветове, хрумвания и внушения. Убийствена Риана.
  Поне 8/10 за мен.

  P.S. Кара Делевин прави страхотна роля.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-07-21 at 12:56

  Нищо европейско нямаше във филма – пълна имитация на щатските блокбастъри, независимо дали сорсът е френски или не-знам-си-там какъв. Вижда се обаче къде е отишъл бюджетът – визуално е супер, но като съдържание е страшен mess, който се опитва да бъде твърде много неща накуп. Не е пълна трагедия, но не е и добър филм, даже не е приличен. Кур за Люк Бесон, дано скоро се пенсионира и спре да ни тормози с претенциите си. По милост 6/10, но реално е за не повече от 5.5/10.

  PS Дейн ДеХаан и Кара Делевин са пълни дървета и тотален мискаст.

  Отговор

Коментирайте