Фестивалът в Кан е гигантско (във всеки смисъл на думата) събитие, с множество паралелно протичащи програми, и понякога е трудно да успееш да проследиш всичко интересно, което се случва там. В крайна сметка обаче, ако се появи някой филм, който си заслужава, рано или късно той (или информация за него) стига до нас. Такъв е случаят с латиноамериканския хорър (да, в Кан показват и такива филми, не само тегави социални драми като на братя Дарден) „What the Waters Left Behind”, който беше представен на Marché du Film и за който до този момент не бяхме чували нищо, въпреки че е в любимия ни жанр.

Филмът е дело на братята Лучано и Николас Онети („Sonno Profondo”, „Francesca”), а действието се развива във Вила Епекуен, Аржентина – някога процъфтяващ туристически град, който на 10 ноември 1985 година се оказва под 9 метра солена вода. Тридесет години по-късно водата се отдръпва и разкрива призрачна апокалиптична картина. По-конкретно, „What the Waters Left Behind” разказва за група младежи, които поемат на пътешествие към руините на Епекуен, за да заснемат документален филм за града. Игнорирайки опасностите, те поемат на разходка и се оказват хванати в капан в изоставено село. Скоро младежите започват да осъзнават факта, че противно на това, което са си мислили, те не са сами…

Вижте първия трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=6eZplowXaE4

Наааайс! Очевидно става дума за „омаж” към американските хоръри от 70-те и най-вече към „The Texas Chain Saw Massacre”. Честно казано, ако филмът беше щатски, можеше и да се поядосаме малко, но в случая смятаме, че не става дума за самоцелно копиране. На мнение сме, че ако аржентинските братя Онети вкарат достатъчно количество от идентичността на своята родна кинематография, „What the Waters Left Behind” може да се окаже наистина приятен филм. Да не говорим, че само брутално изглеждащите мъртви пейзажи на Епекуен са ни достатъчни, за да преглътнем не особено оригиналната история.

what-the-waters-left-behind-img02-20170528 what-the-waters-left-behind-img03-20170528 what-the-waters-left-behind-img04-20170528 what-the-waters-left-behind-img01-20170528

Режисьори и сценаристи на „What the Waters Left Behind” са Лучано и Николас Онети („Sonno Profondo”, „Francesca”), а в актьорския състав са Агустина Парадея, Виктория Маурете, Мирта Буснели, Густаво Гарзон, Чучо Фернандес, Херман Буадино, Дамиан Дрейзик и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. На мен ли ми се струва или изглежда много rob zombie’s devils rejected и house of 1000 corpses meets Texas chain mass?