Първи трейлър на „The Alienist” с Люк Евънс и Даниел Брюл

от на 2017-05-19
 

Вече ви представихме „The Alienist”. Сериалът, който обещава да ни покаже криминално разследване, подобно на това със случаите на Джак Изкормвача. Изпълнителен продуцент ще бъде Якоб Вербрюген, съвместно с нашия любимец Кари Фукунага („True Detective”) и очакванията оправдано са доста високи.

Епизодите са адаптация по едноименния роман на Кейлъб Кар, който има старо българско издание от 1999 г. Даниел Брюл и Люк Евънс ще изиграят респективно Ласло Крайцлер и Джон Мур. Действието се развива през 1896 г. в Ню Йорк, където убийството на младо проституиращо момче загатва за съществуването на сериен убиец. Крайцлер е брилянтен, но ексцентричен доктор по психология, а Джон Мур е негов приятел, близък и с шефа на полицията Теодор Рузвелт.

Вижте първия трейлър:

Както беше написал някой в коментарите, изненадваме се, че това не е продукция на HBO. Визуално изглежда страхотно – като предаване на епохата и като атмосфера. Виждаме, разбира се, и доста банални неща, които неизменно си вървят с филмите/книгите, ситуирани в края на XIX век, но няма да мрънкаме преди да изгледаме поне пилотния епизод. Общо взето сме навити и даже се замисляме дали да не отразим сериала по някакъв начин. Надяваме се да не останем разочаровани, както се случи след „Penny Dreadful

В заключение ви предлагаме да прочетете кратката анотация на книгата към българското издание от далечната вече 1999 г., както и още веднъж – корицата й.

Едно пътуване назад във времето. Годината е 1896. Жестоки убийства на деца във вертепите на Ню Йорк стряскат града- Появил се е нов тип злодей – серийният убиец. Залавянето му изисква нови методи на разследване. Шефът на полицията (и бъдещ президент на САЩ) Теодор Рузвелт се обръща към алиениста Крайцлер, един от пионерите на психоанализата. Психологически трилър от висока класа за читателите на „Рагтайм“ и „Мълчанието на агнетата“.

Сериалът все още няма премиера. Очакваме го тази появи по-късно тази година.

the-alienist-cover-book-790x1220

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2018-05-02 at 08:01

  Отличен сериал за оценка – 8 ! С емблематично преливане от джендър сексплоатация към ефектен кървав слашър където изваждането на очни ябълки ни припомня шедьовъра на Елой де ла Иглесиа от 70-те години La semana del asesino (1972)!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-05-02 at 14:15

  Мислех да го гледам заради Фукунага, но за пореден път бях саботиран от липсата на време :(

  Отговор

Коментирайте