Първи трейлър на „Тъмната кула” по Стивън Кинг

от на 2017-05-03
 

dark_tower002f

Едвам бяхме дописали новината за двата тийзъра, които се появиха вчера, и от Sony ни изненадаха с първия трейлър. Става дума, разбира се, за полемичната адаптация по „Тъмната кула” на Стивън Кинг, спрямо която сме доста скептични. Чакахме трейлър, за да изкажем мнение и сега получаваме възможност. Първо обаче, прочетете официалния синопсис:

Джейк Чеймбърс (Том Тейлър) е 11-годишно, търсещо приключения момче, което открива следи за съществуването на друго измерение, наречено Средната земя. Следвайки мистерията, той е пренесен в Средната земя, където среща обитаващия граничната зона рицар (стрелец) Роланд Дисчейн (Идрис Елба), който е на мисия да открие Тъмна кула, издигаща се в Крайния свят и представляваща сърцето на целия свят, където се надява да достигне центъра на пространство-времето и да спаси от унищожение Средната земя. Но с множество чудовища и злия магьосник Уолтър Падик (Матю Маконъхи) по петите им, нетипичната двойка открива, че задача може да е трудна за изпълнение.

Ето го и първия трейлър:

Не сме особено впечатлени. Изглежда като юношеско фентъзи, което бързо ще се изниже по кината, без да остави трайна следа в съзнанието ни. Има няколко пипнати сцени, в които високият бюджет си казва думата, но като цяло ще отидем да го гледаме със силно занижени очаквания. Жалко наистина, защото книгите предоставяха достатъчно материал за нещо по-разчупено и интересно.

Ако чак сега се включвате по темата, може да откриете още информация в новините ни до момента. Оставяме ви с няколко избрани кадри от трейлъра:

dark-tower-trailer-image-1 dark-tower-trailer-image-6 dark-tower-trailer-image-8 dark-tower-trailer-image-11 dark-tower-trailer-image-13 dark-tower-trailer-image-14 dark-tower-trailer-image-17dark-tower-trailer-image-18 dark-tower-trailer-image-20 dark-tower-trailer-image-25 dark-tower-trailer-image-26 dark-tower-trailer-image-29 dark-tower-trailer-image-34 dark-tower-trailer-image-48

Режисьор на „Тъмната кула” е Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 4 август 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-05-03 at 13:20

  И отново Касабата най-бърз от всички

  Отговор

 • radi
  2017-05-03 at 13:23

  Иначе трейлърът не е толкова зле, колкото казваше Узи

  Отговор

 • Ивелин
  2017-05-03 at 13:24

  По добре аз да бях го снимал

  Отговор

 • Касабов
  2017-05-03 at 13:26

  Не знам дали сте гледали „Серафим фолс“. В него има една сцена, която доста се доближава до Тъмната кула като атмосфера.

  Тук има повече от Утреландия, отколкото от Кинг.

  Отговор

 • Чернев
  2017-05-03 at 13:42

  Тоя филм ще е пълна бъркотия (ако се съди по трейлъра). Видях неща, които по идея би трябвало да се случват доста по-напред в бъдещето. Снимката на хотел Overlook беше готин момент, въпреки че не се връзва с каквото и да било.

  Елба в моментите, когато не изглежда сякаш страда от разстройство, го докарва доста добре (да, знам… цветът на кожата и всякакви подобни неща). Макхонахи също изглежда забавен. Сцените с двамата обещават да са забавни. Частта с рейнджърите обаче не ми се връзва контекстуално…

  Отговор

 • 2017-05-03 at 13:55

  Това изглежда трагично. Няма нищо общо с Кулата на Кинг. Нито като стилистика, нито като дух. Повече прилича на лятно блокбастърче, нещо като “ Дивергенти“, да речем. :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-05-03 at 14:45

  Tpeйлърът наистина не изглежда толкова зле, колкото си мислех. Изглежда по-зле.

  Отговор

 • toto
  2017-05-03 at 16:28

  Матю въобще не ми изглежда зловещ. Не че Флаг не мени визията си, но… някак не ме впечатли като ултимативното Зло.
  Идрис… добър актьор, не за тази роля. Даже Макхонъхи някак с едни 10 кг надолу го виждам като Стрелеца.
  И Джейк не ме впечатли.

  Одета и Еди май са ги отписали. В романите точно Еди вкарва Роналд в нашето измерение. Тук явно Джейк…
  Някак сорса не се използва добре… остава усещането, че сценаристите не са се справили хич и отбиват номера.

  Искам сериал!

  Отговор

  • 2017-05-03 at 17:14

   Макхонъхи ще е типично baddie. Ще говори зловещо и ще се блещи. Гледах още няколко пъти трейлъра и грам не ми се променя мнението. Генерика отвсякъде.


  • UZUMAKI
   2017-05-04 at 00:08

   Засега Маконъхи не ме дразни кой знае колко… или нека кажем, че от всичките тъпотии в тоя трейлър ме дразни най-малко. Това не е много де.


 • Dredd
  2017-05-03 at 18:09

  Револвера е свещено оръжие!! Защо го размахва като някаква Beretta в Wanted.

  Отговор

 • suicidal
  2017-06-19 at 22:58

  Аз съм в шок! Това не е „Тъмната кула“, а микс между „Последният повелител на въздуха“ и „Уонтед“. Пълна подигравка. И как по дяволите, решиха, че тоя епос може да бъде събран в един филм?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-06-19 at 23:39

  Oчевидно се надяват това да е първи филм от потенциална поредица… обаче тотално няма да им се получи :)

  Отговор

Коментирайте