През изминалите няколко дни и седмици ви представихме доста (макар и далече от желаното от нас количество) филми, към които имаме интерес и ще дебютират на стартиращия днес фестивал в Кан, но сега е ред да погледнем към едно заглавие, което е в челните места на най-очакваните за годината. Става дума за „The Killing of a Sacred Deer” на режисьора на страхотните „Dogtooth” и „Омарът” Йоргос Лантимос, който се сдоби с отличен първи постер.

Филмът е с участието на Никол Кидман и Колин Фарел, който се превръща в любимец на Лантимос (двамата вече подготвят третия си съвместен проект – сериал, посветен на историята на Оливър Норт и аферата Иран-Контра). „The Killing of a Sacred Deer” разказва за харизматичен и доста успешен хирург (Фарел), който е принуден да направи немислима жертва, след като животът му започва да се разпада вследствие на зловещите действия на тийнейджър, който той е взел под крилото си.

Вижте първия постер, загатваш за вероятен, смазващ избор (предвид мъничката човешка фигура, притисната от гигантското пространство отгоре), пред който е изправен хирургът.

плакат

Надяваме се покрай премиерата на филма в Кан да изпадне и някой трейлър. Нямаме търпение да усетим атмосферата и да научим повече подробности за сюжета, макар че както всеки проект на Лантимос, и от „The Killing of a Sacred Deer” очакваме да бъде много повече от това, което виждаме в рекламите.

Режисьор на „The Killing of a Sacred Deer” е Йоргос Лантимос, който е и сценарист наравно с честия си партньор Ефтимис Филипоу. В ролите са Колин Фарел, Никол Кидман, Бари Коган, Рафи Касиди, Алисия Силвърстоун, Бил Камп, Съни Сулджич и други.

Филмът тръгва по кината от 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments