Подкрепете сериала „Златната ябълка“!

от на 2017-05-30
 

Знаете, че от време на време обръщаме внимание на родни кино и телевизионни проекти, които намираме за интересни и които имат нужда от подкрепа, за да бъдат осъществени.

Сериалът „Златната ябълка“ е подобен интересен проект. Той е вдъхновен от българския фолклор и „вплита митологични персонажи като змейове, самодиви и кукери в съвременен анимационен формат”.

Ще оставим творческият екип зад проекта да ви го представи по-добре и се надяваме, да имате желание и възможност да помогнете.

Сериалът „Златната ябълка“ ще финансира първия си епизод с онлайн кампания

Екипът на Студио Змей има 30 дни, за да събере необходимата сума

Анимационният проект „Златната ябълка“ се обръща за подкрепа към своите фенове с 30-дневна кампания в платформата за споделено финансиране Indiegogo. Екипът търси финансиране за своя първи 24-минутен епизод. Българската национална телевизия ще поеме 20% от разходите за създаването му, а условието е Студио Змей да осигури останалите 80%.

По-рано тази година екипът на „Златната ябълка“ кандидатства за финансиране към Националния филмов център (НФЦ). “Очакванията ни НФЦ да подкрепи проекта не се оправдаха, затова отново търсим алтернативни методи”, коментира Димитър Петров, инициатор на проекта.

Ако кампанията в Indiegogo е успешна, работата по пилотния епизод ще продължи около осем месеца, а екипът на проекта ще нарасне между 45 и 60 души. Очаква се епизодът да бъде готов през втората половина на 2018 г.

За разпространението на сериала се водят преговори с френски и американски дистрибутори, като вече има подписани предварителни договори. “Всички обаче искат да видят пилотен епизод преди да ни подкрепят за цял сезон, а за да го създадем без финансиране, ще ни трябват години. Именно затова решихме да се обърнем към своите фенове и към хората, които искат да гледат българска анимация”, коментира Димитър Петров, инициатор на “Златната ябълка”.

Сериалът „Златната ябълка“ е вдъхновен от българския фолклор и вплита митологични персонажи като змейове, самодиви и кукери в съвременен анимационен формат. “Целта ни е да съхраним и популяризираме фолклора си, но и да положим основа за развитието на анимационна индустрия в България”, обяснява Петров. В екипа има български аниматори, работили по проекти за Walt Disney Animation Studios, Cartoon Network, Adult Swim и Warner Bros, а за музиката се грижи талантливият български композитор Георги Стрезов.

За Студио Змей и “Златната ябълка”

“Златната ябълка” е проект за анимационен сериал, вдъхновен от българските митове, легенди и фолклор. Действието се развива в митологичен свят, който е изцяло базиран на българското народно творчество, а историите носят духа и поуките от любимите ни легенди и народни приказки.

Идеята за сериала хрумва на Димитър Петров преди около пет години, когато завършва образованието си в University of Westminster, Великобритания, и започва работа за Cartoon Network. Петров се връща в България, за да започне проучвания, и бързо успява да запали международен екип за каузата си.

Студио Змей е основано през 2014 г. и в екипа му в момента влизат 28 български професионалисти в областта на анимацията, илюстрацията и фолклора, разпръснати в шест страни.

Полезни връзки:

Кампанията в Indiegogo:
https://www.indiegogo.com/projects/the-golden-apple-animated-series-pilot-episode-fantasy-animation#/

Facebook страница на „Златната ябълка“:
https://www.fb.com/goldenappleseries/

Официален уебсайт на сериала:
http://goldenappleseries.com/

Трейлър на сериала:

Късометражен филм „Легенда за първия кукер“:

https://www.youtube.com/watch?v=VgZya3xe2zk

коментари
 
Отговорете »

 
 • Начев
  2017-05-30 at 11:23

  Един (мой) коментар от Facebook:

  В краткия филм нямаше анимация на движенията, а приличаше на моушън комикс; нямаше кулминация, развръзка, не показахте да можете да снимате екшън или да подбирате интересни ъгли. Имате яка идея, хубави цветове и хубава музика, дотам. За какви епизоди по 22 минути бълнувате? Съвременните анимации- Adventure Time, Justice League Action, We Bare Bears, са по 11 минути, а вие говорите за 22 минути и 24 епизода 😀 Единственият формат, в който беше възможно да проработи цялото нещо, е 5 минути за „Лека нощ, деца“ и вие го опропастихте. За капак, в новата кампания отново няма физически награди, до 100 долара дарение за дигитално „благодаря“, фейсбук кавър и картинки за уолпейпъра, честно ли? 😀 Абсурдни сте.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-05-30 at 12:05

  Ox, искам да съм позитивен, затова няма да коментирам. :) Все пак, успех на проекта.

  Отговор

 • 2017-05-30 at 12:10

  хаха, начев е нацелил доста проблеми. аз много се зарадвах на проекта в началото. но вече тотално изпуснаха първоначалната вълна ентусиазъм. дано им се получи де.

  Отговор

Коментирайте