Нов трейлър на „Dunkirk” на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи и Марк Райлънс

от на 2017-05-05
 

christopher-nolan-dunkirk-fionn-whitehead-1200x520

За съжаление един от най-чаканите филми тази година – военната драма „Dunkirk” на Кристофър Нолан постепенно толкова ни избледня, че почти забравихме за съществуването й. Може за това има вина и невдъхновеният предишен трейлър, който ни остави доста безразлични, за разлика от най-ранния тийзър. Без значение, харесваме Нолан и с надежда чакахме нова реклама, от която да добием по-богата представа за филма. Ето че и този ден настъпи. Преди броени минути дебютира вторият официален трейлър на „Dunkirk”. Предлагаме ви да го видите, след като си припомните историческия контекст:

Битката за Дюнкерк се развива през лятото на 1940 г. и продължава от края на май до началото на юни. Съюзническите сили (предимно британски, френски, полски и белгийски войски) губят и са притиснати от немската военна машина. Останали без други възможности, Съюзниците организират едно от най-мащабните отстъпления, което военната история познава. Стотици хиляди войници бягат от плажовете на Дюнкерк в открити широки кораби. Разглеждано в ретроспекция, това може да не е най-славното решение, но избирайки да живеят, за да се бият друг ден, Съюзниците се спасяват от пълен погром.

Вижте новия трейлър:

Не сме сигурни дали сме го споменавали, но „Dunkirk” ще е PG-13, което си е доста разочароващо за военен филм. Самият Нолан трябваше да защити позицията си за това решение. Ето какво каза той в интервю за Associated Press :

Всички мои блокбъстъри са PG-13. Чувствам се удобно с тази категория. „Dunkirk” не е военен филм. Това е история за оцеляване и преди всичко филм, напоен със съспенс. Макар да има високо ниво напрежение в него, това не означава, че е свързано с кървавата страна на битката, която е демонстрирана в много други филми. Опитахме се да покажем нещата под различен ъгъл и да постигнем напрежение по друг начин. Надявам се различните типове хора да получат нещо от преживяването.

Чудехме се дали да ги включим, но в крайна сметка защо не. Знаем, че у нас има достатъчно фенове на Нолан и военното кино, които ще оценят всеки кадър и информация за действителното събитие. Става въпрос тийзърите на трейлъра, които излязоха вчера, както и една нелепа реклама от NBA плейофите. Предлагаме ви да ги видите:

Режисьор и сценарист на „Dunkirk“ е Кристофър Нолан („Престиж“, „Генезис„), а в ролите ще видим Том Харди, Марк Райлънс, Кенет Брана, Килиън Мърфи, Фьон Уайтхед, АнеринБернар, Джеймс Дарси, Джак Лоудън, Бари Кеган, Том Глин-Карни, Хари Стайлс и МирандаНолан.

Премиерата е 21 юли 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • UZUMAKI
  2017-05-05 at 19:16

  Този трейлър е подобрение спрямо предния. Ще се гледа на кино, няма как :)

  Отговор

 • Mad Max
  2017-05-05 at 20:57

  Пффф. PG-13. ДА пукне тоя калъф Нолан. Исках да гледам нов Black Hawk, а получавам същия Unbroken … това не било военен филм … ми да ти еба майката, Нолане … баси как се ядосах :(

  Отговор

  • Dredd
   2017-05-05 at 21:52

   @Mad Max :) Същата реакция и при мен! Но се досетих, че Empire of the Sun също е PG -13.


  • radi
   2017-05-05 at 22:24

   Black Hawk още не съм го гледал. Добре, че ме подсетихте


  • Mad Max
   2017-05-05 at 22:38

   @Dredd
   Ама то последният филм с който бих оприличил Dunkirk е Empire of the Sun. Поне на теория (съгласно трейлърите на Dunkirk, а и предвид разликата в класите между Спилбърг и Нолан) би трябвало да са ужасно различни филми. Не знам, сигурно бях подведен от първия тийзър, но нещо съвсем различно очаквах …


 • heinrich
  2017-05-05 at 22:37

  Да, наистина има подобрение, спрямо първия трейлър, който беше меко казано апатичен, да не кажа, че си беше доста зле. Наблъскан с толкова тонове патетика, че USS Indianapolis: Men of Courage или пък „Patriots Day” с техните американски „СЮПРИИМ“ АМЕРИКАН ПАТОС ( ГРЕЙТ АМЕРИКА АГЕЙН) са си направо слънце.
  Въпреки,че политкоректността и евроатланточеските ценности са загатнати и тук, за разлика от първия трейлър, в който направо бяха тезисната база на самия филм.
  Естествено, че политкоректно ще обяснят, че най правилното е да изгябаш като скимтящо псе, понеже това е най-правилната евроатлантическа ценност и всички трябва да се гордеем от това за да може да се завърнеш после на победоносния бял кон на победата!

  Чудя се дали няма да има и някой негър, ей така, за цвят и може и някой европедал за колоритност… все пак трябва някак да се обясни на простолюдието, че е грозно да се подиграваме с тренсджендър долна черта мъж в жена, а трябва да ги приемаме като братя.. пък и ако са и вегани, цена няма. Все пак трябва да се научим да живем с тях, да станем като тях и да се превърнем в тях. Нали сме либерали….

  Все пак трябва да бъдем ервоатлантици и либерални, защото друго е невъзможно да съществува…………
  П.С. Как ли е съществувал света допреди ЕС, политкоректността и прословутата евроатлоантическа либералност….

  Отговор

 • 2017-05-06 at 00:03

  рекламата за NBA е много смешна! :))

  Отговор

 • Иван
  2017-05-06 at 00:42

  Рядко стерилно усещане и невдъхновеност. Чичо Мел щеше да направи страхотен филм от това недоразумение. Визията е ужасна и е на светлинни години от Редник Райън, че и дори Пърл Харбър.

  Отговор

 • 2017-05-06 at 01:32

  чак пък „на светлинни години от Пърл Харбър“ 😀

  Отговор

 • Иван
  2017-05-06 at 06:54

  Кое му беше толкова лошото на Пърла, досадна любовна история(мацките се утрепаха да реват в киното), но пък същината на зрелището беше жестока. Догфайтовете бяха трепач и се разбихме от кеф. Моя фаворит си остава Blackhawk Down и след него Редника.

  Отговор

Коментирайте