Надали им друга актриса, освен Никол Кидман, с четири филма на най-престижния от престижните фестивали в Кан, който започва утре! Не сме правили специално проучване, ала фактът, че австралийската дива работи неуморно и филмите с нейно участие получават признание, някак се набива на очи – две са заглавията в официалната конкурсна програма („The Beguiled” на София Копола и „The Killing of a Sacred Deer” на Йоргос Лантимос), в специалните прожекции по случай 70-годишнината на фестивала ще бъде показан вторият сезон на „Top of the Lake: China Girl” на Джейн Кемпиън (при това най-вероятно – целият, защото на официалния сайт на фестивала е обозначена продължителност 350 минути!), както и най-новата творба на Джон Камерън МичълHow to Talk to Girls at Parties”.

Филмът на Мичъл е адаптация по разказ на Нийл Геймън; в него Кидман влиза в ролята на екстравагантна моден и музикален импресарио, която вижда в героинята на Ел Фанинг (тайнствено, подобно на извънземно създание) възможно свое протеже. В тази история очакваме музиката да е съчетана с научната фантастика по зашеметяващ начин.

how-to-talk-to-girls-at-parties-elle-fanning how-to-talk-to-girls-at-parties-nicole-kidman

Нужно е да добавим, че самата Кидман говори с възхищение за работата на Фанинг („тя твори без усилие”) и – може би по случайност, а може би не – младата актриса участва и във филма на София Копола.

Ето какво споделя за филма Джон Камерън Мичъл пред ScreenDaily миналата година:

„Филмът е чиста лудост. Имам чувството, че завлякох Никол в дълбините на ада. Озовахме се в центъра на пънк-културата, а тя е уникално добра, както винаги!”

А анотацията за Кан, която се събира в едно единствено изречение, гласи:

„Това е история за раждането на пънка, за разкошната реалност на първата любов и за най-голямата мистерия във Вселената – как да говориш с момичета, когато си на купон…”

how-to-talk-to-girls-at-parties-poster (1)

В „How To Talk To Girls At Parties” участват още Алекс Шарп, Рут Уилсън, Мат Лукас; A24 Pictures притежават разпространителските права на филма и се очаква да го пуснат на екран (вероятно) до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Гледайки снимката на Кидман, веднага се сещам за Джаред Дъ Гоблин Кинг на Бауи. Зарибена работа. 🙂

  2. Разказът съм го чел само под формата на комикс и има ужасно приятен диалог. Дано не разочарова.