концептуална рисунка смъртоносни машини

След разочароващата на доста нива трилогия „Хобит”, Питър Джаксън си е взел толкова сериозна почивка, че даже не чуваме да се интересува от проекти, както се случва с всички останали режисьори от неговия калибър. Единствените филми, с които се свързва името му, са отдавна планираното продължение на „Приключенията на Тинтин”, пазеният в тайнаThe Dam Busters”, по който работи със Стивън Спилбърг, и екранизацията на „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”) по Филип Рийв, като реално това е единственият проект, около който има някакво развитие. А най-новото развитие се изразява в появата на концептуална рисунка, което вероятно трябва да покаже (но не гарантира), че по филма все още се работи, а не е отишъл в забвение.

Припомняме, че действието в „Смъртоносни машини” се развива много хиляди години напред в бъдещето, когато земните градове бродят (буквално, чрез гигантски колела и вериги) надлъж и нашир, като взаимно се унищожават или поглъщат в битка за вечно намаляващите източници на енергия. В един от тези гигантски градове Том Натсуърти се натъква съвсем неочаквано на тайнствена млада жена от Външните земи, която ще промени живота му завинаги…

Именно тайнствената млада жена, която се взира в един от ходещите в далечината градове,  откриваме и на първата концептуална рисунка. Вижте.

концептуална рисунка смъртоносни машини

Любопитно ни е какво ще се получи тук. Не ни се иска да го казваме, но се радваме, че Питър Джаксън е отстъпил режисьорските задължения. На столчето сяда Крисчън Ривърс, с когото Джаксън работи от дълги години. Ривърс се е изявявал като сториборд художник и концептуален дизайнер на ефектите във „Властелинът на пръстените”, като „splinter unit” режисьор в последните два „Хобит”-а и има „Оскар” за специалните ефекти на „Кинг Конг“. Тоест, визуално филмът най-вероятно ще е „чук”, дано само и в останалите (доста по-важни) елементи да е на висота.

За финал ви предлагаме официалната анотация на книгата на Рийв, издадена у нас от „ИнфоДар“:

Лондон отново се движи. Градът дълго се е крил, спотайвайки се из хълмовете, за да избегне по-големите, по-бързи и по-гладни градове, пръснати из Ловния район. Лондон възнамерява отново да излезе на голямата сцена, но събитията зад стените му постепенно приемат злокобен обрат… Решено на всичко момиче, преследва високопоставен жител на града, за да го убие. Намеренията на Хестър Шоу са осуетени от млад чирак, който най-сетне успява да попадне в истинско приключение. Необмислената намеса на Том оставя и двамата захвърлени в Отвъдната страна – морето от кал, набраздено от следите на преминаващите градове. Междувременно в Лондон кметът и главният историк работят заедно, за да преоткрият отдавна забравеното технологично знание за производството на атомно оръжие. Там е и Катрин – момиче от високия Първи етаж, което ще трябва да порасне твърде бързо.

Режисьор на „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”) е Крисчън Ривърс, а сценарият е дело на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс, по романа на Филип Рийв. В ролите са Хюго Уийвинг, Роби Шийън, Ронан Рафтъри, Хера Хилмар, Стивън Ланг, Джихае, Лейла Джордж, Колин Салмън, Патрик Малахайд, Реге-Жан Пейдж и др.

Премиерата е предвидена за 14 декември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *