Клер Фой ще бъде Лисбет Саландер в продължението на „Мъжете, които мразеха жените”

от на 2017-05-16
 

Съвсем не бяхме сигурни как ще се развият нещата около „Онова, което не ме убива” – продължението на „Мъжете, които мразеха жените” (още познат и като „Момичето с драконовата татуировка”), подготвяно от Феде Алварез. Според Variety има известна яснота по въпроса към кои актриси за ролята на Лисбет Саландер се е ориентирал режисьора – след дълъг период на кастинг, от който се говори, че са отпаднали Натали Портман и Скарлет Йохансон, финалистките са се оказали Фелисити Джоунс и Клер Фой, а последната е получила предложението да влезе в образа на хакерът-следовател.

След миналогодишния успех на поредицата „The Crown” на Netflix, където Фой е в ролята на кралица Елизабет и спечели „Златен Глобус” плюс наградата на актьорската гилдия, тя получава различни предложения – една от идеите е да се включи в биографичния филм „First Man” за Нийл Армстронг на Деймиън Чазел, в партньорство в райън Гослинг. Получи ли тази оферта, Фой ще трябва да избира между възможен старт на поредица-франчайз и възможен Оскаров претендент (тъй като вече ни е известно как работи Чазел!).

След Нуми Рапас и Руни Мара – в оригиналната шведска версия на Нилс Арден Оплев и Даниел Алфредсон и англоезичната адаптация на Дейвид Финчър, ще бъде истинско предизвикателство за Клер Фой да се превърне в Лисбет, но сме сигурни, че би бил успешен експеримент. Все още се търси актьор за ролята на Микаел Блумквист, изигран от Даниел Крейг във филма от 2011 година.

По сценария на „Онова, което не ме убива” („The Girl in the Spider’s Web“) работят Стивън Найт („Eastern Promises”), режисьорът Феде Алварез и Джей Басу. В основата е едноименния роман на шведския журналист и писател Давид Лагеркранс, който продължава поредицата „Милениум” след смъртта на Стиг Ларшон през 2004 година. Историята проследява Саландер в поредното разследване, заедно с Блумквист, когато те разкриват мрежа от шпиони и киберпрестъпници, които действат със смъртоносни залози.

Бъдете сигурни, че в момента, в който имаме още информация, свързана с проекта, ще споделим!

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-05-16 at 13:32

  Благо сигурно е много доволен, че Скарлет е отпаднала за тази роля

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-05-16 at 15:28

  Готин избор… струва ми се. Наистина супер, че не е Скарлет, още по-супер, че няма повече да гледаме Нуми, но жалко за Руни, която е блестяща.

  Отговор

  • penzata
   2017-05-17 at 15:08

   Нумито е патрон. :)


  • UZUMAKI
   2017-05-17 at 17:34

   Нумито е изпражнение.


  • penzata
   2017-05-17 at 22:25

   Несериозно изказване.


  • UZUMAKI
   2017-05-17 at 22:59

   Преди всичко искрено изкаване. Страшен боклук е, imho. :)


  • caz
   2017-05-18 at 14:50

   Мен ми е жал за Рунката. Монотонното й, граничещо със ступор, поведение е трудна щафета за поемане.


 • Пламен
  2017-05-16 at 15:44

  Хм, големи хвалби съм слушал за изпълнението й в the Crown, иначе бегло си я спомням от Going Postal – един от нелепите филми по Discworld.
  Хвала на Бога, че няма да гледаме Скарлет и нейния невероятен актьорски рейндж , който се простира до smell the fart тип цупене.

  Отговор

  • ТТТ
   2017-05-16 at 23:07

   Напълно закономерни са хвалбите за The Crown – доколкото ми е известно, взима ролята малко по заместване (Фелисити Джоунс, изглежда, е била първоначален избор), но след като видях изпълнението й, вече ми е доста по-нагоре от (номинираната за Оскар) Джоунс в личната класация на актриси.


  • UZUMAKI
   2017-05-17 at 01:56

   Доверявам ви се, дано мацката е яка.


Коментирайте