Джони Деп ще вихри като за последно в „Richard Says Goodbye”

от на 2017-05-09
 

Ей така, между другото – докато го чакаме (в случай, че не сме се уморили до смърт!) отново да се разлюлее с „танцувална” моряшка походка в „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар” и преди да се е вглъбил в сериозното начинание „Убийство в Ориент Експрес”, се получава вест, че непредсказуемият Джони Деп ще поеме главната роля в новия филм на Уейн РобъртсRichard Says Goodbye”.

И като казваме „новия”, държим да уточним, че става въпрос за втори филм на въпросния режисьор. Неговият дебют се нарича „Katie Says Goodbye” и разказва да добросърдечна 17-годишна тийнейджърка, която живее нейде в югозападните щати, но има мечта – да започне наново живота си в Сан Франциско, и за да я осъществи – решава да стане проститутка. Сега – внимание: по всяка вероятност двата филма няма да имат връзка по между си, но очевидно сценаристът-режисьор си има специфични предпочитания към структурата (и съдържанието) на филмовите заглавия.

Сюжетът, в който се включва чичо Джони, ще хвърли светлина върху живота на уморен от света преподавател в колеж, на когото му поставят диагноза. И тъй като става дума за медицинско заключение, което (май) предполага финал на жизнения път, въпросният Ричард захвърля всички преструвки и решава, че трябва да изживее всичко – и по възможност, веднага. Пиене, наркотици, безразборен секс, неконтролируем език и обиди по адрес на всички, които го дразнят – това са съставните части на светът от удоволствия, който Ричард си конструира.

Kакто всички знаем – подобно поведение съвсем не е далеч от характеристиките на голяма част от образите, изиграни до момента от мистър Деп, пък и от неговите собствени навици. Та той всъщност отново ще играе… себе си! Чудя се не му ли е скучно вече – откакто сме навлезли в новото хилядолетие, актьорското му присъствие е „copy-paste” (с малки изключения) и се превърна от всеобщ любимец в… Disney-атракция.

Макар да таим нищожни надежди по адрес на „Richard Says Goodbye”, все пак ще му дадем шанс на Джони – старата любов ръжда не хваща, но е на път да се разпадне – all we are is dust in the wind…

коментари
 
Отговорете »

 
 • еф
  2017-05-09 at 16:26

  То бива, бива тенденциозни коментари за Карибски пирати и Деп, ама то спирка нямате. Като не са Ви интересни филмите му или поредицата не пишете новини за тях, защото пък вашите непрестанни скоби и добавки писват… Някои от фразите са абсолютно непрофесионални…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-05-09 at 17:45

  Xex, и без тва професионализмът е порок 😀

  Отговор

 • Иван
  2017-05-10 at 10:10

  Жалко, преди Деп беше реклама за филмите си, сега става така, че хората бягат от заглавия с участието му.

  Отговор

Коментирайте