Преди (почти) две години споменахме за първи път проектът „About Ray”, който се очакваше да се появи на екран същата есен. И го направи – във фестивалните среди. Не са известни обстоятелствата, които са забавили The Weinstein Company и екипа на британската режисьорка Габи Делал да го пуснат в разпространение, но очевидно се е наложила смяна на заглавието (как иначе да продадеш филма?) и в момента „3 Generations” си има нова премиерна дата.

По този повод получаваме и нов трейлър, в който вниманието се разпределя между три дами, които са след най-добрите актриси в три различни поколения – Сюзън Сарандън („Телма и Луиз”, „Осъденият на смърт идва”), Наоми Уотс („Кинг Конг”, „Мълхоланд Драйв”) и Ел Фанинг („Господарката на злото”, „Неоновият демон”).

https://www.youtube.com/watch?v=5MeFmXpkryw

Сила, нежност и бунтарство – трите уникални актриси са своеобразен символ на тези качества в сюжета, който не е никак лесен за предлагане на публиката: баба, майка и момичр тийнейджър живеят под един покрив и в търсене на своята идентичност се налага да приемат трансформацията, когато е наложителна. Ето какво гласи и официалният синопсис на филма:

3 Generations” разказва вълнуващата и трогателна история за три поколения, които трябва да се справят с промяна, която ще повлияе на всички – Рей (Фанинг) е тийнейджър, който решава, че не може да се примири с живота в тяло на жена и единственото решение е хирургическа намеса. Самотната майка Маги (Уотс) трябва да открие биологичния баща на Рей, който трябва да даде писменото си съгласие за промяната на пола на детето му. Бабата Доли (Сарандън) е лесбийка, но трудно може да приеме факта, че вместо внучка вече ще има внук. За всички в семейството ще бъде от полза да се научат да живеят с промяната, защото силата на тяхната малка общност се крие в безусловното приемане, разбирането на другите и обичта между тях…

Прави впечатление, че след премиерата в Торонто през 2015, филмът е обиколил скромен брой фестивали, в Испания и Франция се е появил преди месец на носители за домашно ползване, а в Щатите се очаква да излезе в ограничено разпространение на кино на 5 май. Вероятно Weinstein се опасяват, че трудно биха предложили подобна trans-gender тема на широката публика?!… Но пък актрисите са брилянтни!

плакат

Режисьор на „3 Generations” е Габи Делал, като сценарият е написан от нея и Никол Бекуит. В продуцентската група влизат Делал, Дороти Бъруин, Марк Търтълтауб и Питър Сараф. Освен Фанинг, Уотс и Сарандън, във филма участват още актьорите Сам, Линда Емънд и Тейт Донован.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *