Докато първият трейлър на „То” чупи всякакви рекорди по гледаемост, докато чакаме да видим този на „Тъмната кула” (за да видим с очите си каква е степента на катастрофата, за която се говори) и да научим повече подробности за мистериозната антология „Castle Rock”, получаваме първата реклама на още един любопитен проект, свързан с творчеството на Стивън Кинг, а именно „Мъглата”.

Става дума за нова, подготвяна от Spike сериализирана екранизация на разказа на Краля, който преди няколко години послужи за основа на доста приличния едноименен филм на Франк Дарабонт, известен най-вече с различния си (шокиращ) финал. Историята ни отвежда в малък град, където местно семейство е разтърсено от брутално престъпление. Докато те се борят с последиците,  около тях се спуска странна мъгла, която ги отделя както от останалия свят, така и един от друг. Семейства, приятели и противници стават приятели по неволя, борейки се с мистериозната мъгла и заплахите, които дебнат в нея, и опитват да запазят морала и разума си, докато устоите на обществото рухват около тях.

Вижте първия трейлър.

Има моменти, които ни се струват евтинии, но като цяло не изглежда лошо. Прави впечатление, че действието няма да се развива изцяло в магазина, както е в разказа и филма на Дарабонт, което лично за нас е голям плюс. Ето какво казва пред EW, създателят на сериала Крисчън Торп:

Исках да отдам почит на изходния материал, но вече имахме чудесна адаптация от Франк Дарабонт. Новелата е 200 страници само на една локация и ние имахме нужда да променим това, за да направим сериал. Но искахме и да останем верни на сърцето на историята.

Напълно го разбираме Торп, съгласни сме с избора му и се надяваме да му се получат нещата, а да не стане свидетели на втори „Под купола”. Определено ни е интересно да видим крайния резултат.

плакат

В основните роли в сериала ще видим Морган Спектър, Алиса Съдърланд, Гъс Бирни, Даница Чърчич, Окези Моро, Люк Косгроув, Дарън Петие, Ръсел Поснър, Дан Бътлър, Исая Уашингтън и Франсис Конрой.

Първият, от общо 10-те епизода на първи сезон на „Мъглата” („The Mist”), ще дебютира на 22 юни по Spike.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *