Покрай вчерашната новина за „Пришълецът: Завет” споменахме, че Ридли Скот има нов (незнайно кой поред) режисьорска идея и че ако не ни домързи, защото започна да ни писва от безбройните му проекти, ще спретнем отделна новина по темата. Е, очевидно не ни е домързяло.

Deadline съобщават, че Скот ще оглави филм за Fox (които са били спечелени за каузата лично от режисьора), посветен на едно от най-важните сражения през Втората световна война – Битка за Британия, в която Луфтвафе и британските Кралски военновъздушни сили се борят за надмощие във въздушното пространство над Великобритания. Сценарият ще бъде написан от Матю Ортън (автор на готвещата се в момента военна драма „Operation Finale”, с участието на Оскар Айзък), а изпълнителен продуцент е Мат Чарман, автор на „Мостът на шпионите” на Стивън Спилбърг.

Въпреки че проектът е още в много ранен етап, шансовете за осъществяването му не са никак малки, тъй като Deadline го определят като „passion project” за Ридли Скот, който искал да направи филм за „Britain’s finest hour” от доста време насам. Ние с удоволствие бихме гледали качествен, високобюджетен филм за ВСВ от Скот, така че сме на линия, стига да успее да го вмъкне сред останалите си проекти.

И като казахме останалите си проекти, по всичко изглежда, че следващият филм на Ридли Скот ще бъде вдъхновената от действителни събития драма за отвличането на Пол Гети III „All The Money In The World”, около който получихме интересни кастинг новини. След това възможностите са за „Wraiths of the Broken Land”, „The Cartel”, „The Hot Zone”, поредния филм от вселената на Пришълецът или пък нещо, за което не сме чували до момента. Ще поживеем. ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Опа… оригиналния филм с Майкъл Кейн и ред други е просто шедьовър….

  2. Cкот има и тъпотии, но шансът да направи тъпотия е наистина малък.

    1. Ами да се надяваме, че ще вземе да го режисира и да се надяваме да не направи тъпотия.
      Поне наистина шансовете са малки…