What do you see?
„What do you see?“

Преди броени минути, в рамките на ежегодния Star Wars Celebration, дебютира дългоочакваният първи трейлър на „Последните джедаи“ – осмият официален епизод от сагата „Междузвездни войни“. Няма да губим никакво време, а веднага ще преминем към кадрите, тъй като, сигурни сме, космическият hype тресе не само нас, но и целия интернет – вижте защо:

Това, което имахме като основна забележка към „Силата се пробужда“, сякаш тук няма да присъства като фактор – двете минути ни подсказват наистина по-различен „Star Wars“ и страхотно развитие на персонажите и конфликтите, които бяxа едва наченати в седмата част. Най-силно впечатление ни направи атмосферата – въпреки екшъна, усещаме огромна доза интимност в сюжета, както и намек за разкриване на редица от загадките, с които отдавна се спекулира онлайн. Друго важно уточнение: думата „Jedi“, както споменахме по-рано днес в тази новина, все пак ще се преведе в множествено число, така че заглавието допълнително се натоварва с двусмислие – за радост на хилядите полудели фенбойчета, които могат на воля до декември да спекулират не само какво означава, но и за кои точно герои се отнася.

Първият постер също е великолепен и според нас почти потвърждава, че Рей е Скайуокър, тъй като споделя място с Люк и Бен:

C9YRt1SXkAEYN-k

Режисьор и сценарист на „Междузвездни войни: Епизод VIII  – Последните джедаи“ („Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi“) е Райън Джонсън („Looper: Убиец във времето“), а в ролите ще видим Дейзи Ридли, Марк Хамил, Адам Драйвър, Джон Бойега, Кари Фишър, Оскар Айзък, Лора Дърн, Лупита Нионг‘о, Донъл Глийсън, Антъни Даниълс, Гуендолин Кристи, Анди Съркис, Бенисио дел Торо, Кели Мари Тран, Том Харди, Питър Мейхю, Били Лурд, Франк Оз, Майк Куин и др.

Премиерата на филма е насрочена за 15-ти декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 Comments

  1. Трейлърът изглежда великолепно, пък било то и да е предимно тийзърски.

  2. пак се почувствах късметлия.

    исках повече да видя, но се радвам, че не показаха. много е точно това, което Бла е написал – за интимността и атмосферата. нямам търпение!

  3. Добре, може ли някой да ми преведе точно, финалните думи на Люк?

  4. Не знам защо, ама началото ми напомни за:
    „… тъкмо си помислих, че съм станал сексуален звяр, когато разбрах, че тя имала астма…“

  5. Пак ми липсва въображението. Все пак SW са изградени с мноогоо въображение, а епизод 7 сякаш се развиваше на Земята. Поредицата винаги е била и в крак с технологиите, и тези реверанси към техниката от старата технология са, може би, крачка назад. В мен няма hype, тъй като колкото и epic да е историята, просто нямам усещането за SW вселената.

    1. Баце, земи си избЕри друга буква, че така сме кат „клонираните атакуват“ …

  6. Готино изглежда :). Хамил спомага доста за това да му се изкефя, въпреки никаквите ми очаквания за еп. 8. Узи пише го тийзър не трейлър, въпреки че блъска на второто. Също споменаваш „това което имахаме като основна забележка“ без всъщност да напишеш каква е тя, което говори на нови, че и дори редовно четящи нищо. И последно мисля можеше да напишеш Кайло, или Рен, вместо Бен (просто защото едва ли много хора помнят истинското му име), това не е чак толкова проблемно заради постера който предоставя поне визуална референция (сори за мрънкането).

  7. Честно казано, много тийзърски ми дойде. Не че съм се разлигавил от показващи целият филм трейлъри (мразя ги), но на първото ми гледане, имах чувството, че гледам отпаднали кадри от Форс Ауейкънс! Всичко, което показаха го знаем и с нищо не изненада. Но пък, гледайки го още няколко пъти, ми се струва, че по-добре ми действа и го разбирам. По ми хареса. Визуално пък, нямам забележки, макар че някой кадри прекалено ми напомнят на Епизод 7, но може и да е търсен ефект. А пък и съм сигурен, че бая малко материал са имали да покажат. Мисля, че доста бавно стават ефектите, за да станат както трябва и затова!

  8. Написал съм какво имам предвид под „това, което имахме като основна забележка“ по повод седмия епизод – пояснявам го след тирето, а именно: това, че „Силата се пробужда“ беше много познат сюжетно, докато „Последните джедаи“ изглежда по-различен и сякаш няма да повтаря модела на предните епизоди. Иначе относно героите – няма значение дали ще кажеш Палпатин, Императора или Сидиъс: всеки, който дори бегло е запознат със сагата, ще се сети за кого говорим, та по същата логика дали ще е Бен или Кайло няма особено значение. На Вейдър обикновено му казвам Анакин, просто защото това е истинското му име, същото важи и за другите персонажи, които имат някакво алтер-его или псевдоним.

    PS Изгледах трейлъра, който наистина е тийзър-трейлър, но все пак си е трейлър, поне десетина пъти. Кефът е неподправен, а нетърпението е колосално.

    1. Аз също го изгледах над десетина пъти и за мен е супер надъхващ- много по-добър от всички реклами на Епизод 7 . Музиката от 1:12-1:20 допринася доста , но след като се промени, малко ми секна екстаза . Очаквах Дел Торо да бъде някакъв супер badass dark jedi, но явно ще има някаква друга по-малка роля и конфликта ще бъде само между Рей, Кайло и Люк.

    2. Според мен ще има супер много неща, от които още нищо не сме видели 🙂

    3. Да бе изобщо не повтаря сюжетно Империята отвръща на удара с обучението на Рей от Люк, както Люк от Йода. 😉
      Но да видим за другото.

    4. Е, заеби, сериозно ли това ти е довода?
      Е7 „как може необучена клошарка да срита дарк джедай“, сега щото видиш ли я обучавал Люк, та мяза на „Империята“… няма угодия

    5. @Ридик
      Не ми приписвай думи, които не съм казвал…………
      Ако обичаш….

    6. нищо не ти приписвам, беше някакво общо мрънкане за Е7, не съм казал, че е твое.
      Необучен, суров талант, не ни кефи, сега джедай обучава форс юзър…..о нещо нечувано.
      П.П. иначе не обичам

  9. Еееееееееееееееееееее, нееееееееееееееееееееее……

    Много яко…..

    Очертава се една голяма работа – чака ни баси кво яко гледане баси ….

    Начи много ми харесА музиката – също… ‘баси нямам търпение ….

    Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!
    Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!

    Дейзи ! Дейзи ! Дейзи ! ….Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа !