Това се нарича „предаване на щафетата”! Преди две години имахме повод да споменем „бъдещите творчески планове” на Катрин Бигълоу, и в тях се включваше режисьорска роля в проекта „The True American” с участието на Том Харди. Сега става ясно, че тя и Меган Елисън от „Annapurna Pictures”, плюс Матю Бъдман и Хуан де Диос Лараин остават като продуценти на бъдещия филм, а режисурата ще бъде предадена в ръцете на талантливия Пабло Лараин.

В основата на сценария е едноименната документална книга на Ананд Гиридарадас („The True American: Murder and Mercy in Texas”), чието действие се развива в Тексас в дните непосредствено след терористичните атаки на 11 септември и проследява историята на Раисудин Буйян. Той е имигрант, мюсюлманиин и ветеран от въздушните сили на Бангладеш, който оцелява на косъм след опит за убийство, при който губят живота си двама имигранти. Той има стабилна работа като продавач в магазин за хранителни продукти нейде в Далас и прави всичко възможно да спаси от екзекутиране своя нападател, самопровъзгласилия се за „унищожител на араби” Марк Строман.

Чилийският майстор на образи Лараин вече доказа усет и към историята на Америка със специалния поглед, предложил чрез „Jackie”; още един от важните филми на 2016 година носеше неговия подпис – „Neruda” и изпитваме сериозен интерес към работата му по „The True American”. Интересен въпрос е как би се вписал ангажимента в доста натоварения (в момента) график на Том Харди, но с основание може да се надяваме, че проект с подобна актуална тематика няма да стои дълго със статус „в развитие”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *