Мислихме си, че когато преди няколко месеца „Tulip Fever” получи първия си трейлър, вече няма да има отлагания и филмът най-накрая ще види бял свят в обявената за средата на лятото премиерна дата (припомняме, че той беше заснет още през 2014-та, но недоволни от крайния резултат, Weinstein Company се захванаха да го премонтират).

Е, не са оказа така, но поне поредното отлагане не беше голямо и в крайна сметка, филмът ще се появи в края на август. За да ознаменува финалната (да се надяваме) дата, Weinstein Company представиха и нов трейлър, който може да видите веднага след като си припомните за како става дума.

Tulip Fever” е създаден по едноименния роман на Дебора Могак, адаптиран за екран от големия Том Стопард. Историята ни отвежда в Амстердам, Холандия през XVII век по време на прочутата „мания по лалетата” (първият регистриран икономически балон в историята). В центъра на историята е млада жена на име София (Алисия Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дейн Дехаан), нает от богатия ѝ, доста по-възрастен от нея съпруг Корнилиъс (Кристоф Валц), за да нарисува общия им портрет. София и Ян измислят план да избягат заедно, но това може да коства не само положението, но и живота им.

https://www.youtube.com/watch?v=Ya-cgQZsR4U

Доста драматична музика за подобна история и сетинг, ама явно отговорните лица са сметнали, че е това е подходящ начин за представянето на филма пред американската публика. Не че ни се струва супер неподходящо, просто се изненадахме. Вече сме коментирали, че въпреки смесените към лоши отзиви, които чуваме за филма, имаме намерение да гледаме „Tulip Fever” – първо, защото обичаме костюмни филми и второ, защото видяното в рекламите ни допада.

Вижте и два постера.

tulip_fever_xlg плакат

Режисьор на „Tulip Fever” е Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”), а сценарият е дело на Том Стопард по едноименния роман на Дебора Могак. В ролите са Алисия Викандер, Кристоф Валц, Дейн Дехаан, Джуди Денч, Джак О’Конъл, Холидей Грейнджър, Зак Галифанакис, Матю Морисън, Дъглас Ходж, Джоана Сканлан, Кевин МакКид, Том Холандер, Кара Делевин и други.

Премиерата е 25  август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments