Сам Мендес ще режисира „My Favorite Thing Is Monsters” на Емил Ферис

от на 2017-04-12
 

Докато чака момента да започне работа по игралната адаптация на „James and the Giant Peach” по Роалд Дал за Disney (защото стоп-моушън филма на Хенри Селик е от преди 20 години…), Сам Мендес си търси и други опции. Режисьорът е в началото на преговори със Sony, които съвсем наскоро спечелиха правата за екранизация по рисувания роман на авторката Емил ФерисMy Favorite Thing Is Monsters”.

Нейната книга излиза преди месеци, а основните противници на Sony са били Amasia Entertainment. Историята на самата Емил Ферис е изключително интересна – израснала в семейство на художници, тя рисува от малка, като цял живот е творила на свободна практика като илюстратор и дизайнер на играчки за различни компании. През 2001 година Ферис се заразява от вируса на западнонилска треска и болестта я срива. За да се възстанови и да продължи да издържа дъщеря си, която отглежда сама, Емил Ферис се хваща на работа в училище и междувременно рисува „My Favorite Thing Is Monsters”. Това е първата книга, която 55-годишната художничка издава, втората й част се очаква да излезе през ноември. Ето за какво собствено става въпрос:

Действието в книгата се развива в бурната политическа среда в края на 60-те години в Чикаго. Тя (книгата) представлява фантасмагоричен рисуван дневник на 10-годишната Карън Рейс, изпълнен с ужасии, каквито могат да бъдат видени в треторазредни филми и евтини списания за чудовища. Самата Карън се опитва да разгадае убийството на нейната загадъчна съседка от горния етаж, оцелялата от Холокоста Анка Силвърбърг, докато пред очите й се разкриват множество други свързани по между си истории. Разследването на Карън ни връща обратно във времето – в живота на Анка в нацистка Германия, и читателите неусетно откриват как личните и обществено-политическите детайли се преплитат и сливат с минало и бъдеще…

Към проекта на Sony и (евентуално) Сам Мендес все още няма „прикрепен” сценарист. Има вероятност самият режисьор да работи по развитието на проекта, а при подписване на договор той сигурно ще се включи и в продуцентския екип. В бъдещите творчески планове на Мендес фигурира още режисиране на бестселъра „Beautiful Ruins” за Fox 2000, както и продуциране на филма „Lost in Austen” (посветен на Джейн Остин) за Sony. Ще видим кой от ангажиментите му ще се материализира преди другите!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте