Първи поглед към „A Star Is Born” с Лейди Гага и Брадли Купър

от на 2017-04-18
 

bradley-cooper-20170418

Дойде онзи момент в 2017 година, когато Warner Bros. най-сетне задвижват дълго мечтания си… нов прочит (че от „римейк” вече ни хваща уртикария!) на добре познатия сюжет за младото, напъпило дарование, което попада под опеката на опитен ментор и се превръща в явление на сцената. В случая става дума за режисьорския дебют на Брадли КупърA Star Is Born”, чиито снимачен период вече е започнал.

В началото не беше сигурно, че Лейди Гага ще се включи в екипа, но в момента нейният ангажимент е, освен да блесне (в което не се съмняваме!) в главната роля, също и да композира и изпълни оригиналните песни във филма. Нея (в компанията на Купър) откриваме и в първия ни поглед към филма.

Лейди Гага и Брадли Купър

Лейди Гага и Брадли Купър

За слабо запознатите със сюжета (от предишните трактовки – 1937, 1954, 1976 година) – ето за какво става дума:

Купър влиза в ролята на кънтри-звездата Джаксън Мейн, който предусеща залеза на своята кариера и точно в този момент открива една талантлива непозната на име Али (в ролята – Стефани Германота). Двамата са въвлечени в страстна любовна връзка и междувременно Джак успява да постави Али в светлините на прожекторите и да й осигури истинска звездна слава. Колкото повече расте нейната известност, толкова по-трудно понася той факта, че на него му се обръща все по-малко внимание…

Акцентът с кънтри-музиката е доста неочакван – не сме чували до момента Лейди Гага да се интересува от този жанр и сме сигурни, че ще има доста изненадани. Шесткратната носителка на Грами, която спечели и Златен Глобус за ролята си в „American Horror Story” ще се появи във филма с рожденото си име.

С поддържащи роли се включват Андрю Дайс Клей По и Сам Елиът, а по сценария работи самият Купър в сътрудничество с Ерик Рот („Форес Гъмп”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”) и Уил Фетърс („The Best of Me”), като за основа служи историята на Уилям А. Уелман и Робърт Карсън. Матю Лайбатик („Черният лебед”, „Железният човек”) е ангажиран зад камерата като оператор, в продуцентските роли са (пак) Брадли Купър, , Бил Гербър, Джон Питърс, Тод Филипс и Линет Хауъл Тайлър.

Снимките са организирани изцяло в Южна Калифорния, като „A Star Is Born” се очаква да се появи на екран на 28 септември 2018 година.

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Някой
  2017-04-18 at 14:11

  Е как да е неочакван акцентът с кънтри-музиката? Та именно последният ѝ албъм е основно с кънтри елементи! Мислех, че преди да пишете статии за някого се интересувате поне малко за този някого… :/

  Отговор

  • 2017-04-18 at 18:55

   Да бе, бахти посраните журналисти, дето са си направили некво измислено сайтче.

   😀


 • UZUMAKI
  2017-04-18 at 16:44

  Гага е сравнително талантлива пача… ама не ме кефи ocoбено. 😀

  Отговор

Коментирайте