Warner Bros. обмислят рибут на „Матрицата”

от на 2017-03-15
 

thematrix

Чакайте да ви кажем нещо доста тъжно. Съвсем скоро „Матрицата” ще стане на 20 години! Направо не можем да повярваме, че са минали осемнайсет години, откакто филмът излезе по кината. Не е истина как лети времето. В този ред на мисли (а и предвид съвременния филмов ландшафт, изпълнен с продължения, римейки, рибути, споделени и разширени вселени и т.н.), едва ли е изненадващо, че от Warner Bros. обмислят варианти да върнат филма на екран по някакъв начин.

The Hollywood Reporter съобщават, че от студиото са на доста ранен етап от разработването на рибут на „Матрицата”, като преговарят със сценариста на „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” и „Ready Player One ” Зак Пен да напише първоначалния трийтмент. А топ изборът на Warner за актьора, който да замени Киану Рийвс в ролята на новия Нео, е Майкъл Б. Джордан. Проектът обаче е на толкова ранен етап, че на всякакви подобни желания и ангажименти не трябва да се гледа като на нещо сигурно.

Засега създателите на „Матрицата” и на двете му продължения „Презареждане” и „Революции”, бившите братя Анди и Лари, а по настояще сестрите Лили и Лана Уашовски, не са ангажирани с проекта и бъдещото им участие (защото не виждаме вариант нещата да се случат без тях по един или друг начин) тепърва ще се изяснява. Евентуален проблем за тяхното участие е, че отношенията им с продуцента на оригинала Джоел Силвър не са добри, а той многократно е изявявал желание да участва в евентуални бъдещи филми. THR обаче обръщат внимание на това, че за Warner (както вероятно и за феновете) евентуалната благословия на Уашовски ще е доста по-важна от участието на Силвър.

През годините имаше доста идеи за продължение на франчайза „Матрицата” под някаква форма (ние сме споменавали за един, който се оказа партенка), но така и не се стигна до нищо сериозно – наскоро се говореше за нова трилогия, а THR споменават неосъществен проект за сериал – затова на този етап няма да се вълнуваме особено, а ще изчакаме да видим как ще се развият нещата. Истината е, че не се интересуваме много от тази вселена. Може да ни заинтригува само нещо в стила на „Аниматрицата”. Такъв тип истории (без значение дали формата ще е анимационна или игрална) бихме гледали с кеф.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-03-15 at 12:47

  Филм едва ли ще се получи, по-добре сериал

  Отговор

  • Скзачной далбайоб
   2017-03-15 at 20:13

   Робинята Изаура-презареждане;))))стига с тия сериали,Star Wars тече вече.


 • Ivcho
  2017-03-15 at 14:46

  Матрицата без Уашовски. твърдо не. И тук няма да минем без политическа коректност. Нео става черен. Едва ли ще се казва точно Нео но разбирате. И ако не е точно този ще е някой друг тъмен. Ясно е че са тръгнали в тази посока.
  Идеята за сериал звучи по- добре. Игрален а не анимация. Но направен добре и с голям бюджет. А не някоя евтинийка.

  Отговор

  • Пламен
   2017-03-15 at 15:22

   Е, то и без това първоначално Уил Смит е щял да бъде Нео.


 • heinrich
  2017-03-15 at 17:59

  Що не земат направо някой брадат клет бежанец сириец или афганистанец……
  най добре сирийска майка с деца…

  П.С. Това тяхното е ебаси дебелоочието…….. не съм против негрите и не съм расист, ама ….. бой по негрите…

  Отговор

 • Чернев
  2017-03-15 at 18:43

  Обожавам Киану Рийвс и смятам, че с подходящ режисьор той може да се справи доста добре, справка – John Wick 1 & 2. Въпреки това смятам, че може би с изключение на оригиналната „Матрица“, в останалите две е крайно безличен и забравим. В този смисъл – Майкъл Б.Джордан би бил чудесен избор, особено ако някой кадърен режисьор се наеме с проекта.

  За сестрите – след 170-милионния провал, наречен Jupiter Ascending, почти съм убеден, че няма да получат особен шанс да се изказват по въпроса.

  Отговор

 • pavel717
  2017-03-16 at 20:01

  А Морфей китаец ли ще е… да ги еба в толеарстията…

  Отговор

  • penzata
   2017-03-21 at 10:38

   Навремето, Чоу Юн-Фат е бил спряган за Морфей, така че.


 • pavel717
  2017-03-16 at 20:09

  ….толерастията……

  Отговор

 • radi
  2017-03-20 at 21:11

  Говори се, че ще е предистория

  Отговор

Коментирайте