Вчера неочаквано се появи трейлър на немски трилър сериал, озаглавен „Dark”, продуциран от „Netflix” и описван като „семейна драма със свръхестествен обрат“. Историята ще разкаже за изгубено дете, чиято липса запраща четири семейства в неистово търсене на отговори. Търсенето на виновника изважда на показ греховете и тайните на малко градче.

Вече врътнахме трейлъра няколко пъти и ви предлагаме да направите същото, а по-долу ще откриете и коментара ни:

Подозираме, че четенето на субтитри ще свали рейтингите на сериала на запад, понеже там сякаш неанглоезичните продукции не се толерират толкова, но пък ние сме all over it. Визуално напомня на любимия „Stranger Things”, с тази разлика, че тук 80-арската атмосфера е заменена от по-суров реализъм. Особено ни харесва мистериозният кадър с овцете, както и последните секунди, загатващи връзката на мистерията с времето.

Вълнуваме се и несъмнено ще следим развитието на проекта изкъсо.

Режисьор на „Dark” е швейцарецът Баран Бо Одар („Sleepless”, “Who am I?”), който разкрива:

„Имахме пълна творческа свобода. Можехме да изберем когото поискаме – актьорите, пасващи най-добре на ролите. От „Netflix” ни отпуснаха бюджет и ни дадоха няколко бележки, след което ни оставиха да го направим“

Сериалът се очаква на платформата на „Netflix” през зимата, като точна дата все още не е определена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Това изглежда страшно зарибено.
    В една година „Twin Peaks“ и „Dark“. Фън, фън, фън.

    1. Не съм го гледал, но изглежда яко, ще го чекна 🙂

    2. Гледал съм Ревенънтите… за съжаление, започнах с „The Returned“, което е американската екранизация-римейк, също на Нетфликс, която обаче е прекъсната (поради някаква тъпа причина) и има само 1 сезон. Зариби ме, после бях супер mad, че са направили подобна тъпотия… и изгледах оригинала – 2 сезона, френч… но тотално се различава от холивудската продукция.

      И поради тая причина, разликите бяха очевидни, въпреки якостта на Ревенънтс, не можах да оценя на макс френската версия. Иначе е чуден. За този ще видим 🙂

      Вервам у Фликса! :}