Те просто не спират. Ако имате любим филм от 80’-те или просто сте почитатели на някоя култова класика, пригответе се! Холивуд скоро ще посегне към тях. Римейк след римейк, след рибуут, след сикуъл, след прикуъл, след спиноф, след какво ли не, парите днес се въртят около сигурни инвестиции. Някой явно е решил, че една нова версия на „Бягство от Ню Йорк” е точно това, от което светът се нуждае.

Класиката на Джон Карпентър от 1981 г. е един от любимите ни постапокалиптични филми и няма да крием, че не приемаме великодушно новината за неин римейк. Според Deadline със задачата се е заел Робърт Родригес, който ще работи под надзора на 20th Century Fox. Студиото спечели правата за филма през 2015-а и надеждите им са да развият света на Снейк Плискин във франчайз от типа на „Планетата на маймуните”.

Родригес, който скоро завърши снимките на „Alita: Battle Angel” изглежда като приемлив избор, предвид темите и стилистиката на оригиналния филм. Опитваме се да не сме скептични и вярваме, че има някакъв шанс за добър филм, доста по-различен от това, което познаваме. Самият Карпентър приветства избора на Родригес за режисьорския стол.

Припомняме ви, че скоро се очаква римейк на още една негова класика – любимия ни „Хелоуин”. Ще следим проектите с интерес и ще ви информираме за ъпдейти. Бихме искали да научим кой ще замени Кърт Ръсел в ролята на Плискин например. Какви са вашите предложения?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

    1. Те и за Бен Афлек така казваха, ама де да видиме първо 🙂

    2. Абе моля ти се. Родригес е по слаб режисьор и от максим генчев…..

  1. Аз този филм съм го забравил . Един път май съм го гледал. Иначе Крисчън Бейл ще пасне на ролята

  2. Това е от този вид римейкове, които нищо не може да оправдаее съществуването им. Такива бяха и „Конан“, и „Херкулес“ и „The Thing“, и „Робокоп“, и „Totall Recall“, и една камара подобни филми.
    „Escape from New York“ си е с култов статус, но малките чиляци, които не го знаят, надали имат нужда от осъвременена версия. Изобщо, целия смисъл и зарибеност на подобни филми им е крайно далечен. Чисто маркетигово, подобни филми са неоправдани, самоубийствени и безсмислени – на чиляците не им пука за подобни истории (филми), които навремето са напипали дадена нисша, така че, ако ще новата версия да е по „съвременните“ стандарти, пак файда никаква, като няма да се гледа (защото е „неразбираемо“, демек скучно).
    А тези, които харесват старите филми, изобщо няма да си правят труда да се занимават с жалко и вяло подобие на филм (дИмек римейк).

    1. и аз се чудя за кого е тоя филм. би ми било интересно да видя как се коментира съвременната политическа обстановка, но как ще се впише финансово ми е пълна мъгла.

    2. Да, бе, малки или големи, все тая е, оригиналният филм, както и всичко на Карпентър си е пюр синематик амейзмънт за гледане. 🙂

  3. За съжаление Родригес от 1-2 десетилетия е подходящ да режисира единствено епизоди на Стъклен дом и Откраднат живот.

    1. Дай да не обиждаме Стъклен дом и Откраднат живот,а? 🙂

    2. ОК, ама какво толкоз…и Тарантино е режисирал Спешно отделение. 🙂