Може би Адам Уингард не е точно гуруто на жанровото кино, за което го считат западните ни колеги, но въпреки разочароващото продължение „Blair Witch”, следим с интерес развитието на неговата адаптация на култовата манга „Death Note”.

За незапознатите, историята на „Death Note” разказва събитията около гениалния ученик Лайт Йагами, който открива тетрадка, съхраняваща способността да убива хора, когато дадено име бъде изписано върху белите ѝ страници. Това предизвиква изконната чошешка амбиция за власт у Лайт, натоварвайки го с личната отговорност да пречисти света от злото и така да се превърне в Бог на Земята. Но действията на хладнокръвен убиец скоро привличат вниманието на полицията, а когато и те се виждат неспособни да разрешат тайнствените убийства, в сюжета се появява енигматичният и тайнствен детектив Ел (L). Оттук нататък действията в „Death Note” се развиват, благодарение на различни приоми, характерни за детективския роман, психологическия трилър, coming-of-age литературата и още половин дузина литературни поджанрове.

Първият тийзър трейлър беше официално разпространен през туитър акаунта на „Netflix”, но ние ви предлагаме да го видите с висока резолюция в Youtube:

Подсеща ни за друг live-action римейк на аниме, към който проявяваме известен интерес, но пазим и едно на ум. Засега няма да бързаме с коментарите относно избора на Нат Уолф за ролята на Лайт Йагами, защото не сме видели достатъчно, но от начина, по който е представен Риук с гласа на Уилям Дефо, ни побиват тръпки. Апокалиптичните внушения, както и панорамният кадър на Токио, изглеждат чудесно и като цяло усещането от видяното е близко до това от анимето, което ни радва.

Вече не се учудваме, когато откриваме нов проект на „Netflix”, който изглежда като подплътен с холивудски бюджет (последният такъв, за който писахме, беше „Bright” на Дейвид Ейър) и се надяваме да видим нещо подобно при адаптирането на друга любима манга – „Attack on Titan“.

Death Note” се очаква да се появи на стрийминг платформата на 25 август тази година и като всички филми от “Netflix”, този също няма да влезе в киносалоните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *