„They float…“
„They float…“

Новата екранизация на романа „То“, за която писахме последно тук, вече си има първи трейлър и без да губим време нека видим какво можем да очакваме от предстоящия „детски“ хорър по Стивън Кинг:

Както каза един красив член на екипа ни, „трейлърът е насиращ“. Това е едновременно плюсът и минусът му обаче – ужасно ни харесва, че визуално и сюжетно нещата са точни спрямо първоизточника, но се надяваме, че ужасът няма да е единственото, на което да бъде заложенo, а успоредно с него ще имаме адекватно развитие на персонажите и псиxoлогията на страха и порастването, толкова есенциални за шедьовъра на Кинг. Хем ни е яд, че Пениуайз почти отсъства в кадрите, хем ни допада, че тепърва ще го опознаваме като новото старо лице на злото.

От операторска гледна точка също сме впечатлени, но не и изненадани – все пак по проекта се е трудил корейският ас Джон Джон-Хун, чиято работа във филмите на Чан-Ук Пак винаги e билa първокласна. Интересно ни е как ще се представи композиторът Бенджамин Уолфиш, натоварен с писането на музиката – името му не е все още особено популярно, но младият англичанин вече е натрупал скромен опит в жанра и засега ни се струва по-скоро любопитен избор за саундтрака. Можем още бая да изпишем по темата, но ще оставим това на вас в коментарите…

бил скарсгард
Бил Скарсгард е в ролята на зловещия Боб „Пениуайз“ Грей

Режисьор на „It“ е Андрес Мушети („Mama“) по сценарий на Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага. Сред актьорите са Бил Скарсгард, Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дилън Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс, Джереми Рей Тайлър, Оуен Тийг, Пип Дуайър, Стюарт Хюз, Стивън Богарт, Ари Коен, Меган Шарпантие, Никълъс Хамилтън, Джаксън Робърт Скот, Джейк Сим, Хавиер Ботет, Логан Томпсън и др.

Пpемиерата е предвидена за 8 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

53 Comments

    1. Watch It Full Movies Online Free HD

      http://x-movies21.com/movie/346364/it.html

      In a small town in Maine, seven children known as The Losers Club come face to face with life problems, bullies and a monster that takes the shape of a clown called Pennywise.

      It in HD 1080p, Watch It in HD, Watch It Online, It Full Movie, Watch It Full Movie Free Online Streaming

  1. От умерен песимист вече съм умерен оптимист – даже почти съм хайпнат 🙂

  2. Единствено новият Бил като актьор не ми допада особено. Иначе силно става трейлъра. Особено Джорджи как се смее зловещо накрая.

    ПС: Очаквам евентуално тия дни да видим и първи (офицални) кадри на „Кулата“. Напомни ми онази сцена с къщата, която беше ама като извадена от една от първите книги. 🙂

  3. Тоя филм има шанс да се окаже жанрово постижение и съм бая хайпнат от видяното 🙂

  4. Спестете си профи коментарите, нааааабс! 😀 Ей го каре е септембар 🙂 Докато извъртим геймаф тронс и ше стане време за ИТ! 😀

  5. О!

    Леко настръхнах, едни такива тръпки взеха да ме побиват, и да лазят по тила ми, бррррр….

    Чел съм книгата преди повече от 20г. а някак от дълбините на паметта ми взеха да изплуват разни спомени(може би и нарочно забравени 🙂 ) след като изгледах този както е казал вашия колега „насиращ“ трейлър.
    Ако филма се окаже дори на половина добър колкото и романа, гледката на напускащите салона след филма ще е доста интересна 🙂 насирането ще придобие нови измерения 🙂

  6. Жестоко! Ще се гледа веднага щом излезе на кината! Уникален фен съм на тази книга и беше крайно време за нова екранизация. Всички обичаме добрата стара екранизация на ТО, но все пак се радвам, че се работи по такива класики! 🙂

    1. Аз не обичам старата екранизация на ТО. Единственото хубаво в нея е супер ефектният клоун. Другото е направено много зле, дори не можах да го изгледам – превъртах само към моменти от книгата, които исках да видя. Новият филм дава заявка да се приближи до гениалността на книгата.

    2. Да, старата по-скоро смуче, особено през втората си половина. Тим Къри обаче е огромен.

  7. Прекалено е обемен литературния източник за да може да се набута всичко в един или два филма. Романът беше идеален за сериал… очевидно са постигнали атмосферата, щеше да е хубаво да е разтеглен в десетина епизода, нещо като Stranger Things… не случайно говорят за прилики с творчеството на Краля, като усещане и възприятие…

  8. Много ми е чудно, как ще бъде представена сексуалната сцена в края на книгата.

    1. Във филмамай нямаше такова нещо; какво трябва да бъде?

  9. Братята Дъфър са искали да направят То, но на сериал, и не са се споразумели с Уорнър. В този проект на То нали първо беше Кари Фукунага спряган за режисьор и братята си отдъхнали, че любимата им книга все пак остава в добри ръце. Кари се отдръпва от режисурата, остава в сценарния екип, а те правят Stranger things с Нетфликс. Горе-долу е така 🙂 Лично аз намирам То също подходящ за сериал, защото всичко се случва в героите, и то в развитие, с динамика помежду им, а за това трябва време и място. Интересно е да се видят и като възрастни, да се отдели време на животите им сега…But well…Надежди и аз тая за повече психологизъм и по-малко ужасии и макар да не е точно моят жанр, ще го гледам, няма начин.

  10. Фукунага щеше да направи знаменит филм, тук бая оплаквахме напускането му, но е успокоително, че все пак ще присъства творчески в надписите. Мушети пък ми е бая подозрителен с неговите самоцелни jump scares, но ако сценарият е адекватен, сигурно нещата ще се получат най-малкото прилично (още не съм гледал неговия „Мама“, но го дръпнах и другата седмица ще го изгледам, след като довърша повторното зяпане на „Stranger Things“). Иначе ме съмнява да вкарат секс сцената, макар че би било добре да я има поне загатната – не заради самия секс, разбира се, а защото е важна като символ на скъсването с невинността. Ако на някой му е интересно, попаднах на визуална съпоставка между двете екранизации: https://www.youtube.com/watch?v=fWuI9S1ao7I – оригиналният Джордж ме кефи повече, новият ми е малко като със синдром на Даун.

    1. Мама е прилично добър. На мен ми беше харесал, когато го гледах ,имам бледи спомени 🙂 А ,,То“ малко ми заприлича в една сцена в стила на Sinister

    2. Без да съм гледал „Sinister“, веднага се сетих за него покрай сцената диапозитивите (май съм я мяркал по трейлъри). На „Mama“-тa съм гледал късометражната версия и беше fine.

    3. И двата са от най-добрите ужаси за последните 5-6 години. Sinister 2 e слаб

    4. Да, сцената с диапозитивите определено напомня на „Sinister“, който пък сам по себе си беше бая приятен филм (не съм гледал продължението). Но и на мен „Мама“-та ми е пропуск.

  11. Секс сцената я споменах, защото в самото литературно произведение е ключова (бих я реализирал по друг начин, но за перфектно произведение над 1000 страници, това да ти е проблемът 🙂 ) и би трябвало да я има, не непременно като „секс сцена“, но нещо подобно, загатнатo, което да носи внушението и смисъла от съществуването ѝ, защото „тя“ не е само скъсване с невинността, но и спойка, ядро, за взаимоотношенията на героите.

    Сегашната Бевърли толкова много ме радва, че не е истина. Бил Денброу (визуално) не съм си го представял по този начин, обаче хлапето, което го играе, толкова добро впечатление ми направи в „Midnight Special“, че съм крайно зарибен да го видя в „It“.

    Безспорно „It“ е за сериал. Един мини 10-13 епизодов сериал преплитащ минало и настояще, и легендите за Роаноук ,щеше да бъде нещо великолепно, ама уви.
    И, въпреки това, чакам филма с огромно нетърпение.

  12. Сега осъзнах нещо доста Мета за филма. Според историята в книгата, ТО се събужда да се храни със страха на хората, главно малки деца, на всеки 27 години. Познайте колко години има между двата филма? 🙂

  13. Някой има ли представа този филм само по първата книга ли е или и по двете?

  14. Няма първа книга, романът е един, а историите на децата и на възрастните са преплетени почти до финала. Филмът обаче ще се фокусира само върху „детската“ част от сюжета.

  15. Гледох го!!! Страхотно ужасяващ! Не съм чела книгата, за съжаление, почитателка съм на Стивън Кинг. Заслужава си да се види, но добре дошли във втора част. Много добре направен! Гледайте го и тогава го коментирайте!Страхотен! Ужасяващ!

    1. И аз го гледаx, ама още в понеделник и вече ми е мъгла ?

    2. Чакам някой да напише ревю и там ще коментирам 🙂

    3. Box Office: ‘It’ Scores Record $13.5 Million on Thursday Night. Сигурно ще изкара около 80-100 млн. за уикенда

    4. Нищо неочаквано. Както казах нейде из сайта наскоро, беше ясно, че филмът ще надскочи прогнозите като боксофис.

    5. 115 млн. според мене. Вечерта може да го гледам 🙂

    6. Ей, добре, че си ти в деня на финалните боксофис данни да „предскажеш“ сумата. 😀 By the way, според някои източници може да мине 120 млн.

  16. Така е. Първоначално си мислех 40-60. А на тебе харесали ти, повечето оценки са положителни

  17. Ще споделя отзив за филма като пуснем ревюто утре-вдругиден.

    1. Касабов ме изненада, че не му е харесал баш. И се замислих дали и при мен ще има такава изненада, ама не вярвам 🙂

    2. Вярата съкс, така че или иначе.

  18. Филмът е страшно тъпа боза пълна с предсказуеми изтъркани кино похвати и клишета и не бих го гледал пак и за 2 лева. Младите актьори преиграват с изключение на момичето.