Все още не можем да разберем, защо повече творци и студия не следват примера на Зак Снайдър и рано-рано не предлагат официални погледи към нови инкарнации на герои, към които по принцип има голям интерес, преди някое неофициално лайно, минаващо за снимка, не развали впечатлението ни, точно както се случи преди време с папарашки кадри от снимачната площадка на предстоящия рибут на „Tomb Raider”, на които видяхме Алисия Викандер като иконичната Лара Крофт.

Но както и да е, ние тези снимки съвсем умишлено ги пропуснахме (даже не сме ги гледали – само бегло ги сканирахме) и сега може да се насладим на далеч по-качествения официален поглед към, достигащ до нас благодарение на Vanity Fair, които освен това предлагат и нови детайли за сюжета, за който знаем, че в най-общи линии ще следва видео играта от 2013, която представлява своеобразен рибут и предложи цялостно преобразяване на Лара Крофт и на историята ѝ.

Според списанието, действието на „Tomb Raider” ще се развива седем години след изчезването на бащата на Лара Крофт. 21-годишната Лара отказва да застане начело на глобалната бизнес империя и вместо това работи като велокуриер в Лондон, докато завършва образованието си. В крайна сметка тя решава да разследва мистериозното изчезване на баща си, което я отвежда до последната място, на което е видян той – гробница на остров, някъде около крайбрежието на Япония.

Ето и първият поглед към новта Лара Крофт на Викандер.

Alicia-Vikander-as-Lara-Croft-Tomb-Raider-02 Alicia-Vikander-as-Lara-Croft-Tomb-Raider-01

Ето какво казва пред GQ режисьорът на филма Роар Утауг за подхода си към филма:

За да развием нашия свят, черпихме много вдъхновение и ползвахме препратки от целият „Tomb Raider”-канон и смятам, че феновете ще го оценят. В същото време, това е напълно различен кино подход към Лара Крофт, който ще предложи нещо ново в разработването и произхода на героинята. Това е истояри, която не само ще подчертае невероятните и физически постижения, но дълбае дълбоко в нейната човечност.

След изключително обещаващия на хартия и ужасно разочароващ като реализация „Assassin’s Creed”, а и заради цялостната тъжна история на екранизирането на видео игри, смятаме да запазим скептицизъм по отношение на този нов „Tomb Raider”. Ще внимаваме дори и ако трейлърити се окажат нещо невероятно.

Режисьор на „Tomb Raider” е Роар Утауг („The Wave”/„Bølgen”), сценарият е дело на Евън Дохърти и Женива Робъртсън-Дуорет, а продуцент е Греъм Кинг („От другата страна”). В ролите са Алисия Викандер, Уолтън Гогинс, Доминик Уест, Даниел Уу, Александър Вийом и др.

Премиерата е 16 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Изглежда чудесно. Само цоцките да и бяха с една идея по-големи на тая мома.

  2. 1:1 с предпоследната игра, която май се води и ребуут на франчайза, при това доста комерсиално успешен.

  3. Все още не мога да приема Лиската за нещо по-зряло от 13-годишно момиченце, да не говорим за легендарен секс символ като Лара Крофт. Единствения потенциален проект, който МОЖЕ БИ има шанс да разбие проклятието, тегнещо над екранизациите по видео игри е евентуалния нов Mortal Kombat и то със сериозен R-рейтинг, но не и това…. В най-най-най-добрия случай ще си избият парите, но нищо повече.

    1. Сто про ще направи пари това.

    2. Почти е сигурно, че новият филм ще е значително по-гледаем в сравнение с двете тъпотии с Анджелинка.

    3. Aбе то и Fant4stic щеше да е уж по-гледаем от предишните две брадви, ама…

    4. He cъм сигурен, че от тъп комикс като F4 може да се направи сносен филм – вече 4 кино провала има по темата, което казва достатъчно 🙂

  4. Нещо средно между коренна жителка на Факултето и Дженифър Лав-Хюит. Дано е по-добре in action! 🙂

  5. Алисия е страхотен избор за ролята. Изключителна актриса, много красива, има уникален глас, а от снимките виждаме и че се е справила много добре с физическата подготовка. С асасина Майкъл Фасбендър под ръка в живия живот, може да омешат жанровете в една споделена кино-гейм вселена, както е модерно напоследък. Знае ли човек… ?

  6. От режисьора на „The Wave”/„Bølgen”? Още тук светват няколко червени лампи… но да видим, де.