Here we go again. В последната ни новина по темата „Спайдър-мен: Завръщане у дома”, когато видяхме три нови постера, представящи Спайди и любимия му Ню Йорк, споменахме, че екипът ни е леко разделен по отношение на първия трейлър на филма. Едните от нас виждат пресъздаването на образа на Спайди (изигран от Том Холанд) максимално близко до този от оригиналните комикси, а другите виждат същата история, която вече предъвквахме в пет поредни филма, пакетирана в калъпа на Marvel.

Вчера Sony представиха нов пълен трейлър и с интерес обръщаме поглед към него за да видим дали разделението ще се задълбочи или напротив, част от несъгласията ще бъдат изгладени.

Определено този трейлър ни допадна повече от първия. Струвани се, че тук познатите моменти от историята на Питър (за някои задължителни, за други излишно повторение) са доста по-добре преплетени с новите елементи, какъвто е явяването на Тони Старк, като бащина фигура и ментор на Питър. Динамиката между тях изглежда интересна и с голям потенциална от драматургична гледна точка.

Впечатленията ни за генеричността на основния злодей Лешояда, изигран от Майкъл Кийтън се затвърждават (осъзнаваме факта, че това е модела на класическия антагонисти на Спайди, но какво от това), но, за сметка на това, не сме загубили надежда за Шокър на Бокийм Уудбайн, който ни радва сериозно. Ще ни се да видим повече от него.

Чисто тонално и от към екшън сме доволни от това, което виждаме, както и от Том Холанд, който ни изгежда чудесен и като Спайдър-мен, и като Питър Паркър. Продължаваме да стискаме палци, че на режисьора Джон Уотс ще му се получат нещата по-добре отколкото на Марк Уеб, но като цяло, не очакваме „Спайдър-мен: Завръщане у дома” да успее да се отличи като един от по-оригиналните и интересни филми от вселената на Marvel.

Вижте няколко избрани кадъра от трейлъра.

vlcsnap-2017-03-28-10h37m20s130 vlcsnap-2017-03-28-10h37m44s718 vlcsnap-2017-03-28-10h38m08s354 vlcsnap-2017-03-28-10h39m14s812 vlcsnap-2017-03-28-10h39m24s765 vlcsnap-2017-03-28-10h59m18s110 vlcsnap-2017-03-28-11h01m40s551 vlcsnap-2017-03-28-11h02m06s565 vlcsnap-2017-03-28-11h05m20s945

Режисьор на „Спайдър-мен: Завръщане у дома” („Spider-Man: Homecoming”) е Джон Уотс („Cop Car”), а в ролите са Том Холанд, Майкъл Кийтън, Мариса Томей, Мартин Стар, Логан Маршал-Грийн, Доналд Глоувър, Лора Хъриър, Тони Револори, Майкъл Чернъс, Джейкъб Баталон, Ханибал Бърес, Кенет Чой, Ангури Райс, Джон Фавро, Бокийм Уудбайн, Зендая и други.

Българската премиера е 7 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Ще е значително по-добре от „Спайдър-мен 3“, но трудно ще достигне „Спайдър-мен 2“.

  2. „Don’t mess with me cause I’ll kill you and everyone you love“ Сериозно ли? Туй ли трябва да е „застрашителния“ им и оригинален злодей? Ебати, тея от Дисни съвсем са се пуснали удобно по течението, с удоволствие няма да го гледам и тоя полуфабрикат на кино…

  3. Нищо, ама нищичко интересно не видях нито в този трейлър, нито в самата идея и реализация на този .втори рибуут.
    Чичо Бен ще бъде чичо Тони – самата идея Тони Старк да бъде източник на морал и ментор на пъпчо е меко странна, вземайки впредвид предните филми.
    Ровейки се в спомените си – първия Спайди с Гарфийлд мисля, че беше доста поносим, но втория беше пълна бутафория и откровена тесла. А сега ще получим откровен тийн филм.

    1. Аз пък смятам, че идеята Тони да е ментор на Питър е супер и е най-удачният начин, Спайди да бъде вкаран в MCU. Видя се още от Civil War, че идеята работи прекрасно и двамата имат готина и натурална спойка. Също така, явно не може да се угоди на всички, при положение, че „тийн“ е общо взето самото начало на героя и повечето хора искаха точно това. Also – „взимайки предвид предните филми“? При положение, че това няма НИЩО общо с тях?

  4. Спайди трябва да е тийн, то това му е чарът и есенцията в комиксите от 60-те. Overall ме кефи проектът, поне засега, но наистина злодеят е meh… въпреки огрмния Майкъл Кийтън.

    1. Е нормално, Алфред Молина си е класа от всякъде, само му е нужен качествен материал, което не винаги се случва, за съжаление…

  5. Трейлъра е добре, ама трябваше ли да разказва целия филм?
    Иначе, за злодея е очаквано да е генеричен – такива са всички злодеи на Марвел.

    1. Еми да се бяха поучили от един Килгрейв или Кингпин от нетфликската вселена, която е обвързана с цялата им марвелска патагония – не малко пъти препращаха към „Avengers“ единицата.

    2. @penzata – Сравняваш сериал с филм, усещаш ли се? Also – въпреки, че има препратки в сериалите им, може би никога няма да има каквито и да е кросоувъри с филмите. Мисля, че по последна информация, така бяха казали!

    3. Да, баце, усешам се.
      Те дали се усещат, че два сериала изкарват лошковци, в пъти по-мощни от целия им франчайз ийвъл сбирщок.
      Това за препратките го казах, за да се види, че са в един канон и не се отричат взаимно, а че кросоуъвири няма да има, това е ясно.
      „The Defenders“ като концепция е по-различна от „Avengers“ и обратното.

    4. Съвсем на място си е сравнението даже. Няма значение дали е сериал или кинофилм, важен е доколко е пълнокръвен образа. Смешно и несериозно толкова много значими комиксови антагонисти да се принизяват до нивото на дебилни, едноизмерни полуидиоти. Ако корпоративната, фемили френдли, машина на Дисни не беше се задействала на пълна пара още при IM1 отдавна да беше претърпял провал целия MCU проект.

    5. Много ме е яд, че най-вероятно няма да видим Деърдевъл, Джесика, Люк, Пънишър и Айрън Фист в следващите „Авенджърс“-филми 🙁

  6. Трейлъра е супер, но за пореден път показват прекалено много от филма. Повече не искам нищо да гледам, за да има някаква изненада. Шокър не ми хареса как са го направили. Верно, че маската му в комиксите (и костюма като цяло) биха изглеждали смешни, но защо пък не? Можеше да го модернизират по-добре. Тук изглежда като бандит с метални протези…

    Евала за нововъведението на костюма – как с натискане на 1 копче прилепва по тялото! Страхотна идея! Все още имам надежди за Лешояда. Дано Кийтън има добри реплики, че тези в трейлъра не бяха много обнадеждаващи…

    Чухте ли, че Ейми Паскал (CEO-то на Sony) каза, че щели да махат Спайди от MCU след Homecoming и Infinity War? Ако го направят това ще е баси простотията. Марвел им оправиха кашата и сега тия корпоративни червеи пак показаха наглост и алчност. Дано не им се сбъдне планът.

    1. Тази овца трябваше да бъде уволнена още след Ghostbusters фиаското миналата година .

  7. Като голям фен на Спайди ми е неприятно да кажа, че прилича на шитня. За първи път ми се случва да нямам капка интерес към филм за паяка.