Ще има пети филм за „Индиана Джоунс“

от на 2017-03-07
 

Почти десет години изминаха от премиерата на творческия провал, който представляваше „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“. За изминалото време получихме обещания, около които се завъртяха слухове, но в крайна сметка едва днес можем да споделим официално потвърждение, че остроумният и самоотвержен археолог, доктор Хенри „Индиана“ Джоунс, ще се завърне в пети филм от поредицата.

Последно сме писали за любимия си приключенец в края на миналата година, когато споделихме един кратък поглед към идеята за анимационна поредица, а малко след това се разчу, че Джордж Лукас категорично ще отсъства от екипа на „Индиана Джоунс 5“.

Ето избрана извадка от официалното изявление на сайта на “Walt Disney”:

„Индиана Джоунс ще се завърне на големия екран на 19 юли, 2019 г. за пето епично приключение от поредицата блокбастъри. Стивън Спийлбърг, който режисира предишните филми, ще оглави все още неозаглавения проект, а Харисън Форд отново ще влезе в иконичната роля. Ветераните Катлийн Кенеди и Франк Маршал ще продуцират“

Според председателя на „The Walt Disney Studios” Алън Хорн:

„Индиана Джоунс е един от най-значимите герои в историята на киното и нямаме търпение да го върнем на екрана през 2019 г. Рядкост е да откриеш подобна съвършена комбинация между режисьор, продуценти, актьор и роля, и не можем да сме по-развълнувани да поемем на това приключение“

Това е всичко, което знаем засега и дали наученото изпраща вълни на потрес по гръбначния стълб или сгрява душата, зависи единствено от това дали сме песимисти или оптимисти. Не сме и очаквали, че Спийлбърг и Форд биха изоставили най-известната си колаборация с доста слабия четвърти филм и засега ще се ослушваме за бъдещи кастинг новини.

Държим да споменем още, че това ще е първият филм от поредицата, който няма да бъде разпространяван от “Paramount” – поредното потвърждение, че Дисни притежават всички любими франчайзи, както и всичко, което обичате в живота си.

Премиерата на неозаглавения пети филм ще бъде на 19 юли, 2019 година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2017-03-07 at 15:48

  Да сме живи и здрави дотогава, пък ще видим. Интересно колко му е филмовата застраховка на Харисън предвид сериозния му навик да каца на грешни писти напоследък.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-03-07 at 16:00

  Спилбърг пак си препълни графика…

  Отговор

 • d4
  2017-03-07 at 22:27

  Спилберго дава фира. Колкото и да обичам трилогията за Инди – да, трилогия, оная чекия с кристалните черепи не я броя за филм – да продължаваш поредицата с Форд е несериозно.

  Отговор

  • radi
   2017-03-08 at 00:44

   Той си го е заплювал. А Форд се ядосваше, че няма да участва в новия Хан Соло .Сега е доволен


 • Gogoto
  2017-03-08 at 10:09

  [offtopic] Страхотни новини за Стар Трек феновете: Страхотния Джейсън Айзъкс се присъединява към екипа на Star Trek Discovery като капитан на USS Discovery! -> http://variety.com/2017/digital/news/jason-isaacs-star-trek-discovery-cbs-all-access-1202003216/ [/offtopic]
  Иначе по темата – явно съм от малкото, които нямаха нищо против Инди 4, но съм съглсен, че си беше слабичък в сравнение с другите. Да видим до къде ще я докарат с Инди 5, преди и Харисън Форд да ритне камбаната…

  Отговор

  • 2017-03-08 at 16:02

   За съжаление Форд дълго време ще ни трови с пенсионерското си присъствие 😀


Коментирайте