Tилда Суинтън и Понг Джун Хо
Tилда Суинтън и Понг Джун Хо

Това лято науката и природата ще се съединят в жанровия микс „Okja“, който ще комбинира фантастика и хорър (на някои места дори се споменава, че и комедията ще бъде намесена в уравнението, но засега не сме сигурни доколко това е вярно). Писахме за пълнометражната филмова продукция на Netflix още през юли миналата година, a през декември имахме възможност да се запознаем с още детайли, свързани с проекта. Сега пък настъпи моментът да зърнем първите кадри – под формата на сравнително кратък тийзър:

Изключително сме доволни от видяното, при все че то не е кой знае колко. Стилът и атмосферата ни допадат, както и визията, но предвид екипа, стоящ зад заглавието, не сме никак изненадани. Сюжетът е фокусиран върху порастването и ни среща с момиче, което рискува всичко, за да възпре могъща корпорация, която се опитва да й отнеме най-добрия приятел – странно и едро същество, което въпреки габаритите и произхода си е изключително срамежливо и интровертно. Бягството им през няколко континента ще ги сблъска с препятствия и теми като глобализация, еко-тероризъм, ГМО-експерименти и човешки фикс-идеи с капиталистически контури. (Единственото ни сериозно притеснение е свързано с потенциално спорните идеологически и нравствени тези на сценария, но ако във филма те са художествено оправдани, ще ги преглътнем.)

Режисьор на „Okja“ е Понг Джун Хо („Mother“), а в ролите ще видим Даниъл Хеншъл, Пол Дейно, Тилда Суинтън, Лили Колинс, Кели Макдоналд, Джанкарло Еспозито, Девън Бостик, Стивън Йеун, Шърли Хендерсън, Со-Хьон Ан и Джейк Джиленхол.

Премиерата е предвидена за 28-ми юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *